Öztürk; “Bayramdere Barajı da kirlenmesin”

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği termik santral ile ilgili tartışmalar mecliste devam ediyor. Bir önceki oturumda söz alarak gündeme getirdiği Lapseki Termik Santrali’nin kurulmaması için ortak basın açıklaması yapanlara teşekkür eden Öztürk, Bayramdere Barajı’nın da kirlenmemesi gerektiğini belirterek; “Göletin suyunu korumak zorundayız” dedi.

898
Bir önceki oturumda söz alarak gündeme getirdiği Lapseki Termik Santrali’nin kurulmaması için ortak basın açıklaması yapanlara teşekkür eden Öztürk, Bayramdere Barajı’nın da kirlenmemesi gerektiğini söyledi. Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan ile İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz, Adatepe ve Şevketiye Köyü yakınlarına kurulması planlanan ‘Lapseki Enerji Santrali Limanı Kül Depolama sahası ve Derin Deniz Deşarjı’ kapsamında, 12 Şubat’ta gerçekleştirilecek ÇED Raporu toplantısı öncesinde ortak bir basın açıklaması yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın santrale ait ÇED Raporu’na onay vermemesini talep ederek termik santral kurulmasına karşı çıktı. Bunun üzerine yapılan ortak basın açıklamasını meclis üyelerine okuyan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Doğruları söylemek en güzelidir. Önce Eyüp yılmaz arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Termik santral ile ilgili konuşmalarıma itiraz eden arkadaşlarında buradan nasiplerini alsınlar. Dünkü konuşmamdan dolayı etkilendiğini zannediyorum. Bu konuda açıklama yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Arslan; “Termik santralin kurulmasını istemiyoruz”
Lapseki’de kurulmak istenen termik santralin o bölgeye yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını ifade eden AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Arslan; “Termik santral konusunda herkesle fikiriz. Bu konuda herhangi bir görüş ayrılığımız yok. Bir önceki toplantıda özellikle müdahale ettiğim konu şuydu. Çevremizi hepimiz düşünmek zorundayız. En azından kendimiz için olmasa bile çocuklarımız için yapmalıyız. Ama termik santraller ile ilgili sorunları konuşurken doğrular üzerinden gidersek doğruya varırız. Benim söylediğim Bayramdere Barajı ile ilgili bir konuydu. Ama dikkat ederseniz Umurbey Barajı ile ilgili hiçbir müdahalede bulunmadım. Çünkü, söylediği doğru. Lapseki’de kurulmak istenen termik santralin orada yapılmasını kesinlikle istemiyoruz” diye konuştu. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan’ın “Çan ve Biga ilçesine termik santral kurulurken niye arkadaşların sesi çıkmadı” şeklinde sözü üzerine İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “O zaman biz yoktuk” dedi.
 
Öztürk; “Göletin suyunu korumak zorundayız”
Yeniden söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk ise; “Benim söylediğimin içerisinde çok şey var. Bugün Bayramdere Barajı kirli olmayabilir. Ben hatta sözümün başında Marmara Bölgesi’nin en temiz suyu dedim. Bakın, Gelibolu Belediyesi buradan su almak istiyor. Bu suyu insanlar içecek. Eğer bir termik santral Şevketiye veya Adatepe yöresine kurulduğu takdirde Bayramdere Barajı da özelliğini kaybedecek. Aynı zamanda o dağın yani bir tarafında kurşun madeni diğer tarafında ise altın madeni aranırken, bu altın madeni nasıl Kazdağları’na zarar veriyorsa, oraya da zarar verecektir. Bu göletin suyunu korumak zorundayız. Bayramdere Barajı’nın da kirlenmemesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş