Özlemle andık

Çanakkale`de uzun yıllar basın sektöründe hizmet veren Gazetemizin kurucusu Turhan Narler ile AA Çanakkale Büro Müdürü Yaşar Türe, ölümünün 7 yılında mezarları başında anıldı.

669
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi ve Olay Gazetesi çalışanları, duayen Gazeteci Turhan Narler`i ölümünün 7. yılında da unutmayarak şehir kabristanlığında ziyaret etti. Çanakkale’de gazetecilik mesleğinin duayeni olarak yaşama veda eden Turhan Narler’i ölümünün yedinci yılında yad ettik. Bir ömür boyunca gazetecilik yapan ve 76 yaşında yaşama veda eden Turhan Narler’i mezarı başında anan genç gazeteciler, Olay Gazetesi kurucusu Turhan Narler’i özlem ve saygıyla andı. Turhan Narler Çanakkale basın hayatına önemli katkıları olmuş, savunmuş olduğu değerler ve ilkeli gazetecilik vizyonu ile bugün değerini çok daha iyi anladığımız ve yokluğunu çok yakından hissettiğimiz değerli bir meslek büyüğümüzdü. Turhan Narler 7 yıl önce ülkemizin geleceğine ilişkin gazetecilik sezgileri ile yaşanabilecek riskleri o günden bizler ile ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Çanakkale Olay Gazetesi çalışanları ayrıca Anadolu Ajansı Çanakkale Büro Müdürü Yaşar Türe`yi de mezarı başında andı.
 
Sarıbaş`tan anma mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, duayen gazeteciler Turhan Narler ile Yaşar Türe`nin ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. Mesajında Narler ile Türe`yi rahmetle anan Sarıbaş; “Gazetenizin kurucusu, ilkeli, dürüst, yerel gazeteciliğin gelişmesine önemli katkıda bulunmuş gazeteci-yazar ve eşsiz insan Sayın Turhan Narler ile yerel ve ulusal basınına uzun yıllar emek vermiş, çok önemli haberlere imza atmış, değerli gazeteci Yaşar Türe’nin aramızdan ayrılışının üzerinden 7 yıl geçti. Yokluğunu her zaman olduğu gibi tüm kalbimizle hissediyoruz. Bu iki değerli basın emekçilerinin, örnek insan, dürüstlük abidesi gazetecilerin aradan geçen onca zaman dilimi içerisinde özlemi kat be kat artarak devam ediyor. Bu değerli çınarlarımızı, sonsuzluğa uğurlamamızın üzerinden geçen 7. yılında da her zaman olduğu gibi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sevgilerimi sunuyorum. Manevi huzurlarında eğiliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Paylaş