havadurum

Özlem ve heyecanla bekliyoruz...

Çanakkalelilerin ve ziyaretçilerin büyük bir beğeniyle ziyaret ettiği Kordon Boyu’nu bir bıçak gibi kesen askeri bölge ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Vatandaşların özlem ve hasretle beklediği bu projede de yavaş yavaş sona geliniyor.

1253
Çanakkale’de yıllardır konuşulan ve eksikliği hissedilen Kordon genişlemesi, yasal süreçleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş’ın bir sorusu ile gündeme gelen bu süreçte, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, mülkiyet sahibi Maliye olduğu için Milli Emlak ile görüşmelerin devam ettiğini belirtiler.
 
Konunun takipçilerinden birisi olan CHP’li Meclis Üyesi Celal Karakaş’da süreçle ilgili bilgiler verdi. Karakaş; “Bu konuyu mecliste gündeme getirmiştim. Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan, ‘Yazışmalar devam ediyor’ demişti. Askeri hastaneye kadar olan bölümde bazı binalar var. Astsubay ordu evinin arkasındaki binaların bir değer tespiti yapılsın. Bunlar yapılsın biz burayı komple boşaltalım gibi bir yaklaşım olmuş” diyerek kısa zamanda sonuca varılacağını söyledi.
 
Konuyla ilgili yazışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, 2013 ve 2014 yıllarında birinci önceliklerden birisinin bu projeler olduğunu belirterek; “İkinci Kordon çalışmaları bitmek üzere. Bundan sonra tek bir hedefimiz var. o da kesintiye uğramayan bir Kordon. Özbek ovasından başlayan, Karacaören altıyla devam eden ve Nara burnundan Çanakkale’ye kadar, oradan da yeni Kordon ve Kepez, Dardanos ve de Güzelyalı’ya kadar kesintisiz süren bir Kordon Çanakkale’nin hakkıdır. Bunu yapmak ve insanlarımıza bu alanları açmak hedefimiz” dedi.
 
Çanakkale’de yıllardır konuşulan ve eksikliği hissedilen Kordon genişlemesi, yasal süreçleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Belediye Meclis Üyesi Celal Karakaş’ın bir sorusu ile gündeme gelen bu süreçte, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, mülkiyet sahibi Maliye olduğu için Milli Emlak ile görüşmelerin devam ettiğini belirtiler. Konunun takipçilerinden birisi olan CHP’li Meclis Üyesi Celal Karakaş’da süreçle ilgili bilgiler verdi. Karakaş; “Bu konuyu mecliste gündeme getirmiştim. Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan, ‘Yazışmalar devam ediyor’ demişti. Askeri hastaneye kadar olan bölümde bazı binalar var. Astsubay ordu evinin arkasındaki binaların bir değer tespiti yapılsın. Bunlar yapılsın biz burayı komple boşaltalım gibi bir yaklaşım olmuş. Yani bu binaları askeri hastanenin arkasındaki gerçek nizamiyenin olduğu tarafa yapın bizde burayı boşlatalım gibi bir noktaya gelinmiş. Demek ki, bu konuda bir yol almışız. Aslında bu bizim sorunumuz değil. Yani, onlar o yolun kendilerine ait olmadığına inanıyorlarsa, kendileri taşınacaklar. Bizim taşıma gibi bir derdimiz yok. Ama yine de problemin çözülmesi açısından bence, orayı terk etsinler. Biz yolu terk etmelerini istiyorduk ama onlar anladığım kadarıyla binalarında taşınmasından bahsediyorlar. O da olabilir. Binaları terk ederler, belediyede içeriye onlara yeni bina yapabilir. Meclis kararıyla bu iş olur” dedi.
 
Konuyla ilgili yazışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, 2013 ve 2014 yıllarında birinci önceliklerden birisinin bu projeler olduğunu belirterek; “İkinci Kordon çalışmaları bitmek üzere. Bundan sonra tek bir hedefimiz var. o da kesintiye uğramayan bir Kordon. Özbek ovasından başlayan, Karacaören altıyla devam eden ve Nara burnundan Çanakkale’ye kadar, oradan da yeni Kordon ve Kepez, Dardonos ve de Güzelyalı’ya kadar kesintisiz süren bir Kordon Çanakkale’nin hakkıdır. Bunu yapmak ve insanlarımıza bu alanları açmak hedefimiz” dedi.
Paylaş