Özkurnaz, “Ben de varım” dedi

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, milletvekilliği adaylarının önseçim ile belirleneceği öngörülen CHP`de heyecan ile birlikte, aday adayları da giderek artıyor. İki dönem Erenköy (İntepe) Belediye Başkanlığı yapan Alaattin Özkurnaz`ın da “önseçim” kararı verilmesi halinde milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

820
2015 Haziran`da yapılması planlanan genel seçimlere yaklaşık 8 ay gibi bir süre kalmasına rağmen CHP`de şimdiden 10`u bulan milletvekili aday adayları sayısı artmaya devam ediyor. En az seçim seçimler kadar heyecanlı geçeceği tahmin edilen CHP`deki adaylık sürecinin nasıl belirleneceği henüz netlik kazanmazken, yeni aday adayları da kulislerde konuşulmaya başlandı. Birçok aday adayı ilçe ve belde ziyaretlerini sürdürürken, yeni aday adayları da nabız yoklamaya başladı. Partinin önemli isimlerinden Erenköy Belediyesi eski Başkanı Alaattin Özkurnaz`ın da “önseçim” yapılması halinde aday olabileceği öğrenildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Çanakkale`ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, önseçimin önemine değinerek, “Büyük olasılıkla Çanakkale`de önseçim yapılacağını tahmin ediyorum” demişti. Bu açıklamanın ardından büyük oranda önseçim ihtimali üzerinde durulurken, bu kararın aday adayı sayısını artıracağı düşünülüyor.
 
Sendikacılıktan geliyor
Eğitim-Sen`in kurucuları arasında yer alan, 15 yıl Eğitim-Sne içinde görev alıp bunun 10 yılını Eğitim-Sen Şube Başkanı olarak sürdüren Özkurnaz`ın sendikacılık deneyimine, iki dönem boyunca sürdürdüğü Erenköy Belediye Başkanlığı ve siyasi deneyimlerini de ekleyerek Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğü öğrenildi. Örgütçülüğü de bilinen Özkurnaz`ın aday adayları içinde güçlü geçmişe sahip olduğu ve bunun aday belirleme sürecine büyük katkı yapacağı ifade ediliyor.
Paylaş