Özkurnaz’ın önerisi tartışılıyor

Çanakkale`de çevrecilerin tepkisine neden olan yat limanı yeri için birden çok alternatif gündeme geliyor. Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz’ın Yat Limanı Projesi için getirdiği öneriye ÇTSO yönetimi sıcak bakmazken, Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ise olumlu yaklaştı...

650
Karanlık Liman önerisinin kent merkezine uzak olduğunu belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon; “Karanlık Liman bölgesine yat limanı yapılırsa kimse buraya gelmez. Yat limanları her zaman şehir içerisinde olmalıdır” dedi. Yat Limanı Projesi için sunulan Karanlık Liman önerisine olumlu yaklaşan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ise; “Yat Limanı Projesi Karanlık Liman’a yapılsın” dedi.
 
Çanakkale de çevrecilerin tepkisine neden olan yat limanı yeri için birden çok alternatif gündeme geliyor. Gazetemizde ‘Tartışmaya gerek yok; adres Karanlık Liman’ başlığı altında yayınlanan öneri gündemdeki sıcaklığını koruyor. ‘Yat Limanı Projesi’nin yapılacağı yer konusunda öneride bulunan Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, projenin yapılacağı yeri Karanlık Liman olarak gösterdi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Barbaros Mahallesi sarısığlar mevkisine yapılmak istenen yat limanı için alternatif öneriler kamuoyunda konuşulurken Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu proje olmadan yer belirtilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederken, Özkurnaz’ın önerisine Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant’tan destek geldi.
 
Mildon; “Yat Limanı Şehir içerisine yapılmalı”
ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mert Mildon sürekli farklı yerlere yat limanı yapılsın önerisinin gündeme geldiğini belirterek, “Karanlık Liman bölgesine yat limanı yapılırsa kimse buraya gelmez. Yat limanları her zaman şehir içerisinde olmalıdır. Bunu biz yaratmadık. Öncelik şehir içerisine gelir. Yer yoksa limanlar şehir dışarısına yapılır” dedi.
 
Engin; “En uygun yer belirlendi”
 Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin de yat Limanı için en yakın yerin valilik önü olarak belirlendiğini hatırlatarak; “Ama maalesef gerçekleşemedi. Sarıçay’a bakıldı. Orası tabii bir balıkçı barınağı olarak belirlenmiş durumdaydı. Kolin Kepez limanı arasını düşündük ancak bu da yer sorunu nedeniyle gerçekleşmedi. Ayrıca o bölgenin lodos’a açık olduğu belirlendi. Farklı yerlere de bakıldı. Ancak en uygun yer belirlenen alandır.” diye konuştu. 
 
Nalbant; “Karanlık Liman’a yapılsın”
Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz’ın Yat Limanı Projesi için sunduğu Karanlık Liman önerisine olumlu yaklaşan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Çok anlamlı bir öneri. Evet Yat Limanı Projesi Karanlık Liman’a yapılsın. Çevreciler olarak tespit edilen şu anki yerin doğru bir yer olmadığını belirttik. Biz Yat Limanı Projesi Çanakkale’ye yapılmasın demedik. Sadece tespit edilen yerin doğru olmadığını anlatmaya çalıştık. Neden hala tepkilere neden olan yer için diretiliyor anlayamıyorum. Özkurnaz’ın önerisine destek veriyorum” dedi.
Paylaş