Özkurnaz’dan trolcülere tepki

Çanakkale Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, İstanbul’da yaşanan olayda Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan’ın yaralanmasına neden olan trolcülere tepki gösterdi.

601
Kooperatif olarak Trolcülerin taşkınlık yapıp kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini tasvip etmediklerini belirten Özkurnaz, denizlerde balık neslini yok eden bir anlayışa sahip olan trolcülerin şiddet kullanarak bir yerlere varamayacağını söyledi.
 
Yaşanan olayın ardından sert konuşan Özkurnaz; “Çatışmalar sonucunda balıkçı arkadaşımızı yaraladılar. Trolcüler, bu şekilde bir yerlere varabileceklerini hiç düşünmesinler. Trolcüler, denizlerde balık neslinin yok eden bir anlayışa sahiptir. Yasak olmayan yerlerde avlanmak trolcülere yeterli gelmiyor. Yasak olan yerlerde de avlanmaya yelteniyorlar ve olayın sonucu böylesi sonuçlara yol açıyor” dedi.
 
 
İstanbul’da yaşanan olayda Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan’ın yaralanmasına neden olan trolcülere tepki gösteren Çanakkale Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden trolcülerin, şiddet kullanarak bir yerlere varamayacağını söyledi.
 
Kooperatif olarak kaçak trol avcılığına karşı olduklarını belirten Özkurnaz; “Kanun ve yasalar çerçevesinde trollerin avlanmasına karşı değil, ancak kaçak trolcülüğe karşıyız. Çanakkale Boğazı’nda hiçbir şekilde trol avcılığı yapılmıyor. Trol avcılığı için işaretlenmiş belli bölgeler vardır. Kıyıya çok yanaşmadan belli açık alanlarda zaten trol avcılığı gerçekleştiriliyor. Ona sözümüz yok. Sonuç itibariyle mevcut yasalara uymak zorundayız. Bu yasalar kapsamında trolcülük olayına karşıyız. Çanakkale ilinde 654 kilometrelik bir sahil şeridimiz mevcut. Sahil şeritlerimizdeki kıyılara gelip trol avcılığı yapılmasını düşünmek bile istemeyiz. Çünkü Çanakkale’deki balıkçılığı troller dip taraması yaptıkları için hem balıkçılığı hem de balıkları yok ediyor. Biz buna karşıyız. Yasak olan yerde trol avcılığı yapılacaksa biz ona da karşıyız” dedi.
 
“Hakkımızı sonuna kadar savunacağız”
Çıkan çatışmada gözünden yaralanan Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan’a kooperatif olarak geçmiş olsun dileklerini ileten Özkurnaz, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Trolcülerin taşkınlık yaparak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini tasvip etmeyen Özkurnaz, denizlerde balık neslini yok eden bir anlayışa sahip olan trolcülerin şiddet kullanarak bir yerlere varamayacağının altını çizdi.
 
Özkurnaz, şu şekilde konuştu: “Trol avcılığının yapılabileceği yerler mevcuttur. O yerlerde avlansınlar. Ona sözümüz yok. Ancak bunu kendi gücüyle yapamayıp, taşkınlık yaparak trol balıkçılarının kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmelerini kesinlikle tasvip etmiyoruz. Çatışmalar sonucunda balıkçı arkadaşımızı yaraladılar. Trolcüler, bu şekilde bir yerlere varabileceklerini hiç düşünmesinler. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Kooperatif başkanımıza da büyük geçmiş olsun diyoruz. İstanbul’a giderek kendisini ziyaret edeceğiz. Bu yaşanan olayı da üzüntüyle karşılıyoruz. Trolcüler, denizlerde balık neslinin yok eden bir anlayışa sahiptir. Yasak olmayan yerlerde avlanmak trolcülere yeterli gelmiyor. Yasak olan yerlerde de avlanmaya yelteniyorlar ve olayın sonucu bu duruma düşüyor. Yazıktır, hem kendimizi hem de balığın neslini düşünmek zorundayız.”
Paylaş