Özer’den alkışlanacak teklif

İl Genel Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Cahit Özer, kentte yaşamlarını sürdüren engellilere tekerlekli sandalye temini için meclise bir teklifte bulundu. Özer`in teklifi meclis üyelerinden de destek aldı.

710
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer, huzur paylarından her ay İl Genel Meclis Üyeleri Derneği`ne aktarılan paralar ile Çanakkale`deki engellilere tekerlekli sandalye alınmasını önerdi. Her ay bir engellinin tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağlayabileceklerini kaydeden Özer; "34 kişiyiz. Hepimiz huzur hakkı alıyoruz. Huzur paylarımızdan her ay İl Genel Meclis üyeleri Derneği`ne bir para aktarıyoruz. Gelin bunu siyasetin üssü olarak değerlendirelim. Çanakkale`de engelli ve felçli olan bir sürü vatandaşımız var. Ve ne yazık ki bu vatandaşlar yürüyebilmeleri ve toplum arasına katılabilmeleri için çöplerden toplanan ped şişelerin mavi kapaklarına hayatlarını bağlamış durumdalar. Gelin bu paralarla her ay bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye alalım. 60 ay boyunca buradayız. 60 tane vatandaşımızı birer tane tekerlekli sandalye ile toplumun arasına karışmasını sağlayalım. MHP olarak meclisimize teklifimizdir" dedi. Özer`in bu teklifi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından da destek alırken, teklifin görüşülmesine karar verildi.
 
 
Özer`den Çiçek`e kınama
İl Genel Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek`i de kınayan Özer; "Çanakkale İl Genel Meclisi`nin 17 Ekim de yapmış olduğu toplantıdan sonra 48 bin lira ödeneğin hepimiz tarafından ilgili birime aktarılmasından sonra AKP Grup Başkan Vekili sayın Ahmet Çiçek`in bir araya geldiği Çanakkale köyü muhtarlarına `Bu karar MHP`nin Cahit Özer`in teklifi ile ve CHP`nin desteği ile buraya aktarıldığı sizlere para veremiyoruz bundan sonra bu parayı MHP ve CHP engelledi` demesini kınıyorum. Çünkü o kararda bütün meclis üyelerinin oyları var. Yani komisyon raporu oy birliği ile kabul edilmişti" dedi. Özer`in açıklamasının ardından söz alan Çiçek ise; "Sayın Özer İl Genel Meclisi`ne bir önerge verdi. Köy payları adı altında muhtarlara verilen bu paranın su müdürlüğüne aktarılmasını konusu ile ilgili meclise önerge verildi dedim. Ben sadece bunu söyledim. Özer`in beni kınamasını gerektirecek bir davranışta bulunmadım" diyerek kendini savundu.
Paylaş