havadurum

Özbey; “AKP’ye karşı Türkiye Cephesini Kuralım”

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, İl başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada “Savaşa karşı Türkiye-Suriye Kardeşliği ve Bölünme Anayasası saldırısını püskürtmek için Türkiye Cephesini Kuralım” çağrısında bulundu.

733
 
İşçi Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen genel üye toplantısına katılmak üzere Çanakkale`ye gelen İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, son siyasal gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya İşçi Partisi İl Başkanı Memnan Esener, İşçi Partisi yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
 
ABD, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, Suriye`ye karşı Türkiye`yi ateşe sürmek istediğini ifade eden İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, “ABD`nin Suriye savaşının hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır. Suriye`nin bütünlüğü ve güvenliği, Türkiye`nin bütünlüğü ve güvenliğidir! Bu operasyon, aynı zamanda Kuzey Irak`ta kurulan İkinci İsrail`i, Suriye ve Türkiye topraklan üzerinden Akdeniz`e çıkarma operasyonudur. BOP Eşbaşkanlığı görevlileri olan Gül-Erdoğan-Gülenler, Türkiye`yi Suriye`nin üzerine sürmekle görevlendirilmişlerdir. TSK, bu görevi yapamaz. Genelkurmay Başkanı emretse yine yapamaz! Milletimiz Suriye`ye müdahaleye karşıdır. ABD`nin Suriye harekâtına alet olmak, hatta şu veya bu ölçüde destek olmak, Türkiye için çok ağır sonuçlar doğuracaktır. Bölünme, ekonomik çöküş, iç çatışmalar, faşist dikta; bela adına ne varsa, Türkiye`yi beklemektedir. Ayağı Türkiye toprağına basan bütün güçler seyirci kalamaz. İşçi Partisi olarak, herkesi, parti ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin; siyasi partileri, sendikaları, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerini ve bütün yurttaşlarımızı Türkiye-Suriye Kardeşliği için savaşa karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
 
“Bölünme Anayasası`na hayır!”
Yeni Anayasanın, ABD`nin başını çektiği Batı emperyalizminin Türkiye`yi ve Ortadoğu`yu yeniden biçimlendirme arzusunun sonucu olduğunu ifade eden İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Dayatılan, bir bölünme anayasasıdır. AKP, yıktığı Cumhuriyetin yerine, Cıladyo-Mafya-Tarikat rejiminin Anayasası`nı getirmektedir. AKP, bu büyük suça, CHP ve MHP`yi de katmak istemektedir. AKP ile birlikte özgürlükçü anayasa yapmak imkânsızdır. Meclise biçilen rol, bölünmeyi ve faşist diktayı anayasayla onaylamasıdır. Bölünme anayasasının önlenmesi, yaşamsal önemdedir. AKP`nin Bölünme Anayasası, uzlaşma tuzağına düşerek değil, cepheden karşı koyarak engellenebilir.` AKP, kalkıştığı ihanetle baş başa bırakılmalıdır” dedi.
 
“En büyük engel Silivri- Hasdal zindanlarının duvarlarıdır”
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bir yıldır hücrede tutulduğuna dikkat çeken İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, “Doğu Perinçek`i hücreye kapatanlar, bununla yetinmeyip mahkemede yaptığı savunmalarından dolayı ceza üstüne ceza veriyorlar. 2 Mart günü Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Sayın Perinçek`e 2 yıl, 2 ay, 7 gün hapis cezası daha verdi. Böylece şimdiye kadar verilen cezalar 22 yılı buldu. Devam eden dava ve soruşturmalarda istenen cezalar 20 yılı aşıyor. Bu da yetmedi, 16 celse duruşmalara katılmaktan yasaklandı. Avukatına getirilen yasak ise dava sonuna kadar! Doğu Perinçek, hakkında iddianamede ileri sürülen tüm yalan ve iftiraları kanıtlarıyla çürüttü. Ergenekon savcıları, bütün iddialarını geri çekmek zorunda kaldılar. Ancak hiçbir iddia ve kanıt olmaksızın tutukluluk devam ediyor” dedi
Paylaş