Özacar: “Gelibolu’yu daha da ileriye taşıyacağız”

Gelibolu Belediye Meclisi, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar başkanlığında meclis salonunda yapılan toplantı Cumhuriyet Halk Partisi`nden 9, Milliyetçi Hareket Partisi`nden 5 ve AKP`den 1 meclis üyesinin katılımı ile eksiksiz olarak gerçekleştirildi. Başkan Özacar’a oturum açılışında en genç meclis üyeleri olan CHP’li Deniz Cankara ve AKP’li üye İbrahim Erdoğan katip üye olarak eşlik ettiler.

792
 
Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Meclisimizde her partiden temsilci var. Geçtiğimiz dönem gerçekten çok güzel bir meclis dönemi geçirdik. Benim dileğim ve umudum, o geçen dönem ki meclisten daha iyi bir çalışma performansı göstermemiz yönündedir” dedi. Geçtiğimiz dönem Gelibolu adına çok önemli işlere imza attıklarını, yeni dönemde daha çok çalışacaklarına vurgu yapan Başkan Özacar; “Bunun için hepimizin arzusu Gelibolu`yu bulunduğu yerden biraz daha ileriye taşımak. Herkesin bilgi dağarcığında, kendi bakış açısında ne varsa Gelibolu adına ortaya koysun. Bu çerçevede ortaya konanların en doğrusunu seçip,hayata geçirmek hepimizin ortak düşüncesi olmalıdır. Bu yeni dönem çalışma öncesi herkese başarılar diliyorum. Yeni bir dönem, yeni bir süreç başladı" ifadelerini kullandı.
 
 
Ayyıldız; “Tek hedefimiz Gelibolu`ya hizmettir”
Bu konuşmanın ardından MHP grubu adına söz alan belediye meclis üyesi Feyzullah Ayyıldız, yapılan yerel seçimlerde Gelibolu halkının şu an bu salonda bulunan başkan ve 15 belediye meclis üyesinden yana tercihini kullandığını belirterek, partisinin dilek ve temennilerini şu sözlerle özetledi: “Halkımızın bu tercihine saygı duyuyoruz. Gelibolu halkının ihtiyaç ve isteklerini yerine getirmede hep yapıcı bir tutum içinde olacağız. Asla partizanca bir tavır içinde olmayacağız. Diğer partilerin meclis üyelerinden de beklentimiz budur. Milliyetçi Hareket Partisi meclis grubu olarak, önümüzdeki tek hedefimiz Gelibolu`ya hizmettir.”
 
Faaliyet raporu onaylandı
Konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçilen toplantıda, ilk gündem maddesi gereği meclis katip üyeliği seçimi yapıldı ve bu üyeliklere CHP grubundan Deniz Cankara ile Ali Rıza Sayın seçildiler. Meclis başkan vekilliğine CHP’li üye Mustafa Çoban seçilirken, meclise daha sonra 2013 yılı faaliyet raporu sunuldu. Faaliyet raporu, MHP’li beş meclis üyesinin red oyuna karşılık, CHP’li dokuz üye ve AKP’li üyenin kabul oylarıyla onaylandı. Toplantıda daha sonra 2013 yılı denetim komisyonu raporu okundu.
 
Komisyon üyeleri seçildi
Bir yıl süre ile görev yapacak iki encümen üyesinin belirlendiği yeni dönemin ilk meclis toplantısında, bu göreve Arif Taş ve Zafer Mete oy çokluğuyla seçildiler.
Belediye encümeni toplantı gününün Perşembe, 2014 yılı meclis tatil ayının Ağustos olarak belirlendiği toplantıya, komisyon ve birlik üye seçimleri ile devam edildi. CHP grubu tarafından imar komisyonu ve plan bütçe komisyonu üyeliklerinin partilerin meclisteki nispi temsil oranına göre beş kişi olarak belirlenmesi yönündeki önergesi oy birliği ile kabul edildi. Yapılan seçimlerde; İmar Komisyonu üyeliklerine Deniz Cankara, Özkan Sürer, Mustafa Çoban, Ayhan Öztürk ve Ahmet Sezgin, Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine Kemal Tarım, Hakan Öztürk, Ali Rıza Sayın, Nezahat Uğraş ve Serkan Gelmez oy birliği ile seçildiler. Diğer üyeliklerin seçimlerinde ise CHP ve MHP grubu divana iki ayrı önerge sundular. Yapılan seçimlerde Marmara Boğazı Belediyeler Birliği üyeliklerine Deniz Cankara ve Ali Rıza Sayın, Trakya Kent Belediyeler Birliği üyeliklerine Özkan Sürer ve Gülüzar Durgunoğlu, Türk Belediyeler Birliği üyeliklerine Kemal Tarım ve Özkan Sürer, Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği üyeliklerine Gülüzar Durgunoğlu, Zafer Mete ve Deniz Cankara, Gökbüet Su Birliği üyeliklerine Ali Rıza Sayın, Mustafa Çoban ve Hakan Öztürk, Gelibolu Yarımadası Gökçeada Turizm Altyapı Hizmetleri Birliği üyeliklerine Deniz Cankara ve Kemal Tarım seçildiler. Diğer yandan 6183 sayılı kanun ve 90.maddeye göre yapılan üyelik seçiminde de oy birliği ile Kemal Tarım görevlendirildi.
 
Meclis üyeleri 7 Mayıs`ta toplanacak
Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, bu seçimlerin ardından memurlarla üçüncü kez toplu sözleşme yapmak için meclisten yetki alırken, yeni iskele yapımı ile ilgili yapılacak görüşmeler ve Hamzakoy bölgesindeki motel evlerinin bulunduğu alanın satışı ile ilgili olarak da meclisten yetki vizesi aldı. Yeni dönemdeki ilk meclis mesaisinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını 07 Mayıs 2014 saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.
Paylaş