Oya Alasya kimdir? Oya Alasya neden öldü?

Oya Alasya, hayatını kaybetmesinin ardından birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Oya Alasya kimdir? Oya Alasya hangi filmlerde ve dizilerde oynadı? İşte detaylar…

23879

Zeki Alasya’nın eski eşi olan Oya Alasya hayatını kaybetti. Zeynep Alasya’nın, Oya Alasya’nın ölümünü duyurmasının ardından Oya Alasya’nın hayatı merak edilmeye başlandı. Oya Alasya kimdir? ? Oya Alasya hangi filmlerde ve dizilerde oynadı?

Oya Alasya kimdir?

Oya Alasya, Türk tiyatrocu ve sinema oyuncusudur. Yeşilçam Sinemasının usta oyuncularından Zeki Alasya’nın eşi olan Oya Alasya, 17 Eylül 2023’te doğum yeri İstanbul’da doğal nedenlerden 74 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Zincirlikuyu Camii’nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oya Alasya kimin eşi?

Oya Alasya, 1969’da evlenip 1987’de boşandığı oyuncu Zeki Alasya’dan Zeynep Alasya adında bir kızı vardır.

Oya Alasya hangi filmlerde ve dizilerde oynadı?

Oya Alasya hayatını kaybetmesinin ardından oynadığı diziler ve filmler ile gündeme geldi. Bir dönem Zeki Alasya ile evlilik yaşayan Oya Alasya, bu sefer onunla birlikte olan Zeynep’in hayatını anlatan Zeynep adlı diziyi yayınlayacak. Ayrıca Köyden İndim Şehire ve Salak Milyoner gibi unutulmaz filmlerde eşi Zeki Alasya ile rol alan Oya Alasya, bu sefer onunla birlikte olan Zeynep adlı diziyi yayınlayacak. Oya Alasya’nın yer aldığı diğer yapımlar arasında; Kapıcının Kızı, Sev Kardeşim, Tamam mı Devam mı? ve Üç Geline Altı Damat filmleri bulunmaktadır.

Oya Alasya neden öldü?

Oya Alasya’nın ölüm nedeni açıklanmadı. Ancak ölüm nedeninin doğal nedenlerden olduğu tahmin ediliyor.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş