Türkiye Yelken Federasyonu 2025 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Optimist Milli Takım Kampı – 4, 12-18 Mayıs tarihleri arasında İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Arkas Çeşme Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kamp, TYF Optimist Antrenörleri Alican Selcik ve Gökhan Durkal gözetiminde yürütüldü. Ayrıca antrenör Serdar Çiçek (B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi) ile kondisyoner Şafak Temur (Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü) de kampa katkı sağladı. “Geleceğim Sensin Projesi” kapsamında ise Görkem Arda Koçak (Fenerbahçe Spor Kulübü Doğuş Yelken Şubesi) antrenör olarak görev aldı.
Kamp kadrosunda şu sporcular yer aldı:
Mehmet Erkut Budak, Doruk Çelikel, Yağmur Öztekin, Bora Akın
(İstanbul Yelken Kulübü);
Asaf Kaan Güvenç, Cengiz Eren Güvenç, Zeynep Özer (Yalıkavak
Yelken Spor Kulübü);
Akın Hammaş, Eren Kaan Erendemir, Alize Duru Birinkulu
(Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi);
Alp Çınar (A.R.M Urla Yelken Gençlik ve Spor Kulübü);
Ege Dai, Metehan Asar, Elif Terece, Lale Şirin Goca, Ada Vera
Tüfekçiler (Fenerbahçe Spor Kulübü Doğuş Yelken Şubesi);
İskender Saryal (Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü);
Ahmet Arel Barut (Tekirdağ Yelken Spor Kulübü);
Ege Naz Aydın (B.B. Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi).
Sporcular, antrenörlerinin gözetiminde, Çeşme’de düzenlenecek olan Optimist Avrupa Şampiyonası’na yönelik hazırlıklarını denizde yapılan pratik antrenmanlar ve karada uygulanan taktiksel eğitimlerle tamamladı.
(ERHAN TAYLAN)