Önder, Gürses'i özür dilemeye davet etti

1479
CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Gürses, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu basın açıklamasında dikkat çeken iddialarda bulunmuştu. Gürses yapmış olduğu açıklamada; "Çanakkale`de özellikle bir "Erzurum empozesi" var. Düşününce bakıyorsunuz Vali İlhami Aktaş Erzurumlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas Erzurumlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`ın danışmanı dahi Erzurumlu. Sadece bununla da sınırlı değil, kent bürokrasisinin her alanında Erzurum öne çıkıyor. Özellikle son dönemde, şu son 1 yıl içinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan herkesin ya Erzurumlu ya da en olmadı Lapsekili olduğu konuşuluyor. Ben de burada sadece soruyorum, işe alımlarda yapıldığı iddia edilen Erzurum ayrımcılığı doğru mu? Yani kendi şehrimizde bir kurumda çalışabilmek için illa Erzurumlu mu olmamız gerekiyor? Liyakatin hiç mi önemi yok? Yetkili kişilerin bu duruma bir açıklık getirmesi gerekiyor" demişti. İddialarına AK Parti İl Başkanı Naim Makas üzerinden devam eden Gürses, açıklamasında; "Erzurumlu olanların ayrıcalıkları da bitmiyor. Mesela AK Parti İl Başkanı Naim Makas`ın, eşi Elif İşbilir Makas`ı, İl Özel İdaresi`nde mimar olarak işe aldıracağı şeklinde bir duyum geldi kulağımıza. Sonra tepkiler olunca ertelemiş bu durumu yılbaşından sonrası için. Kadro şu an bekletiliyor Elif Makas için. Zaten halihazırda da İl Özel İdare`nin tüm mimarlık işlerini de Elif Makas yaptığı iddia ediliyor" ifadelerine yer vermişti. İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gürses`in açıklamasına cevaben dün Çanakkale İl Özel İdaresi`nde bulunan AK Parti Grubu toplantı salonunda basın açıklaması gerçekleştirdi. Önder, AK Partili meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında Gürses`i özür dilemeye davet etti.
"Esefle kınıyorum"
İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, konuyla ilgili dün yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; "Hepinizin malumu üzerine 15 Temmuzda il genel meclis üyemiz İsmail Gürses adlı arkadaşımız bir basın açıklaması yaptı. Orada şunu söylüyordu; Son dönemde Çanakkale siyaset ve bürokrasisinde Erzurumlu rüzgarı ve ardından da bu şehrin valisi ile ilgili, sayın valimiz gece gündüz demeden gelişmesi adına, bu şehirde yaşayanların refahı adına çalışan bir valimiz onunla ilgili de bu Erzurumlu rüzgarı tepki topluyor sözcüğünden öte son bir yılda da sayın vali İlhamı Aktaş`ın da bu rüzgara eklendiği basın açıklamasına bir cevap yazmak istiyoruz. Arkadaşımız aynı zamanda Ak Parti il başkanı ve eşinin de bizzat ismini vererek gazetelerde paylaştığı edep ve adaptan uzak söylemlerine bir cevap vermek için buradayız. Şimdi bu arkadaşımızın ben de il genel meclis başkanı olarak ötekileştiren bölgecilik bölücülük yapan nifak tohumları sokmasından dolayı böyle bir hakkının olmadığını ve kendisini kınadığımı ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz ülkemiz de en çok birlik beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde böyle bir sözcüklerin hele ki CHP bünyesinde bulunan bir arkadaştan çıkıyor olması CHP`nin nereye gittiğini ben merak ediyorum. Arkasından ötekileştiren bölücülük ve bölgecilik içeren bu sözler ardından, ben o partide de de yıllarca görev yaptım il ve ilçeden hiçbir ses çıkmıyor olmasını da esefle kınıyorum." 
"Erzurumlulardan özür dilemeye davet ediyoruz"
"Çünkü bu arkadaşlarımız siyasi söylemlere başlarlarken, barışın kenti diye başlayan bu arkadaşlar maalesef ötekileştiren ve bölgecilik içeren sözcüklerle ilgili hiç bir örgütsel açıklama yapmıyor olmaları da düşündürücü. Değerli arkadaşlarım burada il başkanımızın sayın Naim Makas ve eşinin isminin bizzat verilerek edepten adaptan uzak söylemi ile yapması delikanlılığa da sığmaz. Gelelim il özel idaredeyiz, Naim Makas özel idareden il başkanı olduğundan bu tarafa hiçbir tane iş almamıştır, almadığı gibi de bu iddialar karşısında bilgi belgesi olmayan bu arkadaşımızı bir özür dilemeye davet ediyoruz. Erzurumlulardan özür dilemeye davet ediyoruz. Bir de şunu hatırlatmak istiyorum madem bu kadar Erzurumlu fulyasından rahatsız olan arkadaşımıza şu anda il genel meclisi olmasını borçlu olduğu Çanakkale Belediyesinde de ikinci adam konumunda olan Rebiye Ünüvar da Erzurumludur. Şimdi Rebiye Ünüvar`ın da bu Erzurumlu muhabbetine cevap vermiyor olmasına da hayretle karşılıyorum."
"Burası bakkal değil, resmi bir kurum"
"Cumhuriyet Halk Partisinde din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin insan odaklı siyaset yaptığını söyleyen arkadaşımız söylemi ile icraatınız örtüşsün diyorum. Burası yasalar ile idare edilen, ihalelerin ne şekilde olacağı usul esası vardır. Şimdi arkadaşın desteksiz iddiasına baktığımızda bütün işleri Ak Parti il başkanı Naim Makas ve eşi alıyor ve hatta, boş kadro olan mimarlığa da yılbaşına bekletilen bir kadro iddiası var. Burası bakkal falan değil, resmi bir kurum. Adı geçen İsmail Gürses arkadaşımız da kamu yararına görev yapan genel meclis üyesidir. Dil ve üslup nezaket sınırını aştığı zaman ve taştığı zaman çözüm üretemezsiniz siz de zarar görürsünüz, partisi de zarar görür. Nefret dilini kullanmış, ötekileştirmiş ve bunu siyaset zanneden bu arkadaşı özür dilemeye davet ediyorum. Partisinde de eğer bizim siyasetimizde bu yoktur, diyorlarsa açıklama yapmaya davet ediyorum."
(Atakan Alkış)
Paylaş