Önder; “Demokratikleşme Paketi pes dedirtti”

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi`ni eleştirerek; “Bu paket vatandaşlarımızın yüreğini sızlattı” dedi

584
Demokratikleşme Paketi`ne tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “12 yıla yakın süreden beri hükümet olan AKP Avrupa Birliği uyum Paketi dedi, Demokratikleşme Paketi dedi paketler çıkardı. Bu paketler ne Avrupa Birliği`ni ikna etti nede ülkemiz demokratikleşti. 30 Eylül günü açıklanan paket pes dedirtti. Sayın Başbakan paketi açıklarken ki ifadeleri çok anti demokratik, çok çağdışı, çok ayrımcı, çok ırkçı ,çok kandırmacı ve çok gayri ciddi idi.Açıklama önceleri yaptığı hazırlık çalışmalarında ve açıklama zamanının büyük bir bölümünde aydınlara çağdaş düşünceye bilim insanlarına, kendisi gibi düşünmeyenlere ve tabiî ki ülkemizin kurucusu geleceğimizi aydınlık yüzü CHP`ye çatarak taş atarak başladı. Başbakan dedi ki benim açıklayacağım paketi yarın: `Aydınlar eleştirecektir, çağdaş insanlar eleştirecektir, bilim adamları eleştirecektir, AKP`ye yandaş olmayanlar eleştirecektir, en çokta Cumhuriyet Halk Partisi eleştirecektir diyerek açıkladığı pakete zemin hazırlamaya çalıştı” dedi.
 
Bu paket vatandaşlarımızın yüreğini sızlattı”
Demokratikleşme paketinin vatandaşları büyük bir üzünüye sevk ettiğini ifade eden Önder; “Bu paketin bizim ülkemize yakışan bir yanı var mı? Bu paket bütün vatandaşlarımızı  büyük bir üzüntüye sevketmiş yüreklerini sızlatmıştır. CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak paket denilen orta çağ zihniyetini 2 madde üzerinde özetlemek istiyoruz. Türban denilen, o 12 yıldan beri gündemde tuttukları örtüyü Cumhuriyet halkımıza hizmet veren TC Resmi dairelerine serbest bıraktılar.Yani bundan sonra Resmi dairede çalışan Kadın Devlet Memurları türbanlı kıyafetle çalışabilecekler. Okullarımızda ders verecek bayan öğretmenlerimiz aşiret reislerinin isteğine uygun elleri kara eldivenli sadece 2 gözü görünen öcüler gibi ders verecektir.Tabi ki sakallı eli tespihli, cüppelilerde olacaktır.
Peki TC`nin çağdaş gençliği böylemi yetişmeli? Çocuklarımızı: sadece cebini ve hükmetmeyi düşünen insanlığı köle eden aşiret reislerinin emellerine mi terk edeceğiz? Ulus diye bir kavram var. Bizler sınırlarımız içinde Türkü ilke Kürdü ile Alevisi ile Çerkezi ile Lazı ile Yörüğü ile Muhacırı ile ve bütün etnik kimliklerle birlikte yaşıyoruz. Bayrağımızı çekince yüreğimiz kabarıyor. İstiklal Marşımızı duyunca dimdik duruyor, heyecanlanıyor tüylerimiz kabarıyor. Gururlanıyor, gözümüzden iki damla yaş aktığı da oluyor. Çünkü biz Türk Ulusuyuz
Bu Milli Duygularla ulus olarak her zaman bütünleşiyor kaynaşıyor halaylar çekiyor, bayramlar yapıyoruz. Ama bu paketin içinden öyle bir zehir çıktı ki bizi çok üzdü, çok kırdı, rencide etti ve hepimizi kahretti” diye konuştu.
 
“Andımızı yasakladılar”
“Andımızı yasakladılar. Sizler işin bilincinde ve verdiğiniz oylarla işin farkındasınız” diyen Önder şu şekilde konuştu: “Dini alet ederek yalan ve iftiralarla her türlü anti demokratik hilelerle aşiret reislerinin önüne diz çöken AKP yi önce yerelde sonra genelde sandığa gömmenin tam sırasıdır. Hepimiz akrabalarımızla, arkadaşlarımızla, arkadaşımızın arkadaşı ile, asker arkadaşımızla, konumuz komşumuzla bütün iletişim araçlarını kullanarak çalışmamız gerekmektedir. Çocuklarımızın ve Ülkemizin kurtuluşu ancak böyle olacaktır. Biz Türk Vatandaşları olarak abdest alana havlu namaz kılacak müminlerimize seccade seren kültüre sahip bir milletiz. Bu inanç vardır, bu inanç türk milletinin karakteridir.”
Paylaş