Önder’den birlik ve beraberlik çağrısı...

CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı`nda olağan üstü Kurultay değerlendirilirken, 2015`te yapılacak olan genel seçimler ile ilgili de partililerin önerileri ve görüşleri alındı.

509
 
 
Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Nikah Salonu`nda gerçekleşen Danışma Kurulu Toplantısı`na CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Av. Muharrem Erkek ile Hakkı Öztürk, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; "Bu Danışma Kurulu toplantımızda; binlerce şehidimizin kemiklerini sızlatan ve PKK ile Müzakere başlatanlara, Milli ordumuza kumpas kurup ve buna yol açanlara, Türk, Kürt, Alevi, Suni, bizden, sizden gibi söylemlerle ülkemizi bölmeye çalışanlara, Gezi olaylarında inatlaşarak 7 gencimizin ölümüne yol açan, biber gazı sıkan, coplayan, basınçlı su sıkan ve şiddet uygulayanlara, çağdaş bilim yuvalarımızı İmam hatip okullarına dönüştürenlere, okullarımızda Andımızı, ülkece kutladığımız ulusal bayramlarımızı ve T.C.`yi kaldıranlara, 17-25 Aralıkta yapılan yolsuzluk ve rüşvet olaylarını ört bas edenlere, özgür basınımızı susturarak doğru haber vermelerini önleyenlere ve basın patronluğu yaratanlara, içlerinde 2 de çocuk bulunan 49 vatandaşımızı 3 aydan fazla esir alan, IŞİD`e terörist diyemeyenlere, IŞİD destekleyenlere, ileri demokrasi masalı ile özgürlüklerimizi kısıtlayanlara, Anayasa`mızı çiğneyerek hukuku katleden ve adaleti yerle bir edenlere, ürün veren zeytinlik alanlarımızı bir gecede yok etmeye göz yumanlara. Sonuç olarak; emeklimizi, işçimizi, memurumuzu, esnafımızı, çiftçimizi ve kendisi gibi düşünmeyenleri açlığa mahkum etmeye çalışanlara karşı; derlenip toplanıp, stratejiler üretmek, alternatif güç olmak, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek için toplanıyoruz" dedi.
 
 
"Birbirimize saygı göstermek zorundayız"
Partililere birlik ve beraberlik çağrısı yapan Önder; "Güçlü bir demokrasi için, güçlü bir Türkiye için güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi`ne ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi`nin terbiyesini almış ve ben CHP`nin mutfağından geliyorum diyen herkesin iyi bildiği üzere birbirimize saygı göstermek zorundayız. 2015`te yapılacak genel seçimin Türkiye için ne kadar önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Ya karanlığa bürüneceğiz ya da aydınlığa giden yolu seçeceğiz. Bu da birlik ve beraberlik içerisinde örgütlere destek vererek iyi bir çalışmadan geçiyor. İyi bir Danışma Kurulu Toplantısı olacağı inancındayım" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından CHP Danışma Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
 
 
 
 
 
Paylaş