havadurum

Önce gözaltına alındılar, sonra halay çektiler

Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri, çadır eylemi finalinde zafer türküleri söyledi. Sabah saatlerinde çadır kurmak için bir araya gelen gençler yine karga tulumba göz altına alındılar.Eylemlerinin finalinde müdahalede bulunulmayan gençler halay çekip türkü söylediler.

605
 
İskele meydanında dün saat 11.30 sıralarında çadır kurmak isteyen Çanakkale Gençlik Derneği üyelerinin eylemleri 3. gün de devam etti. Çeşitli saatlerde gerçekleşen eylemlerde 4 kişi karga tulumba gözaltına alındı. Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri, çadır kurmak istedikleri iskele meydanında dün yine yaka paça gözaltına alındı. Tutsak Dev-Genç’lilerin serbest bırakılması için protesto haklarını kullanma konusunda kararlı tavır sergileyen gençler ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. İskele Meydanı’nda basın açıklamasının ardından çadır kurmaya çalışan gençler, dün yine polis engeline takıldı. Çadır kurulmasına izin vermeyen polis ekipleri, müdahale ettiği gençleri gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Müdahalenin ardından kurulmak istenen çadırın yanı sıra bazı pankartları da toplandı. Gözaltına alınan gençler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
 
Finalde müdahale yok
İskele Meydanı’nda 3 gündür çadır kurmak isteyen ve polis engeline takılan Gençlik Derneği üyeleri, eylemlerini sonlandırdı. İskele meydanında saat 15.00 sıralarında bir araya gelen gençler, burada bir basın açıklaması yaptıktan sonra çadır kurdu. Geniş güvenlik önlemleri alan polis ekiplerinin herhangi bir müdahalede bulunmadığı eylemde gençler, halay çekip türküler söyleyerek zaferlerini kutladı. Çeşitli sloganlar atan gençler, parasız eğitim istediklerini ve tutsak Dev-Genç’lilerin serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklamasının ardından çadır kuran gençlere, polis ekipleri bu kez müdahalede bulunmadı. Yaklaşık 1 saat boyunca çeşitli sloganlar atan gençler, 3 gün süren çadır eylemlerini sonlandırdı.
Paylaş