havadurum

Ömer Mart Ortaokulu'nda arı ve balın önemi anlatıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise arıların tarımsal üretim ve Çanakkale ekonomisindeki önemini belirtti. Program, öğrencilerin arı ve bal konusunda bilinçlenmelerine katkı sağladı ve yoğun ilgi gördü.

582

Tarım İl Müdürlüğü tarafından Ömer Mart Ortaokulu'nda arı ve balın önemi hakkında bir eğitim programı düzenlendi. Eğitim programında, arıların doğadaki rolü, balın faydaları ve arıcılığın önemi gibi konular ele alındı. Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Turan sunumunda, arıların tozlaşma (polinasyon) yoluyla tarımsal üretime katkıda bulunduğunu ve biyolojik çeşitliliğin korunmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ise arı ve balın önemi hakkında yaptığı konuşmada; “Arılar, tarımsal üretimde önemli bir yere sahiptir. Polen toplayarak bitkilerin tozlaşmasına katkıda bulunurlar ve bu sayede tarımsal ürünlerin veriminin artmasını sağlarlar. Ayrıca bal da besin değeri yüksek bir gıdadır ve insan sağlığı için birçok faydası vardır. Çanakkale ekonomisi için de önemli bir gelir kaynağıdır" dedi.

Öğrencilerin arı ve balla ilgili daha derin bilgi edinmelerine ve bilinçlenmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Tarım İl Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu eğitim programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş