havadurum

Olaylara sessiz kalan AKP’ye protesto...

Malatya`nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde yaşanan olaylara tepkiler çığ gibi büyüyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi ile Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü, yaşanan olaylara sessiz kalan AKP hükümetini protesto etti.

919
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Metin Mutlu, Malatya`nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde yaşanan olaylardan dolayı AKP hükümetini protesto etti. Olaylara sessiz kaldığı için AKP hükümetine tepki gösteren Mutlu; “Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel merkezi de bu yönde bir açıklama yaptı. Yeniden Çorum ve Sivas olayları yaşanmasın. Bu ülke artık bu tür olaylara katlanamaz ve kaldıramaz. Bu çağda kardeşçe ve dostça yaşamak varken, bu tür olaylara sebebiyet vermek çok saçma ve yanlış. Hükümeti de bu yönde şiddetle kınıyoruz. Olaylara sessiz kaldığı için AKP hükümetini şiddetle kınıyoruz. Alevilerin üzerine yapılan baskılara artık son verilsin” dedi.
 
“AKP’nin tekçi politikaları saldırganları cesaretlendiriyor
Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü Malatya’da Yaşanan olayları değerlendirerek; “Malatya Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde tanıdık bir provokasyon daha yaşanıyor. Geçmişte Maraş’ta, Çorumda, Sivas’ta ve Madımak’ta yaşananları hatırlatıyor. Senaryo aynı ve oyuncular da geçmişteki abilerini hatırlatıyor. Ama şunu bilsinler ki, Kürt ve alevi düşmanlığı üzerinde politik hesaplar tutmayacaktır” açıklaması yaptı.
 
Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak; “Her ramazan ayında bu tip çirkinlikleri değişik yerlerde gördük. Şimdi de yeni hamleler yapılıyor. Özellikle son dönemlerde; AKP Hükümetinin, Diyanetin ve yandaş kurum ve kişilerin medya üzerinden inanç özgürlüğünü ihlal eden söylemleri, kışkırtmanın zeminini oluşturmuştur. Madımak davasında zamanaşımı kararı, Yargıtay’ın cemevlerinin ibadethane olmadığına dair kararı, TBMM için cemevi talebinin reddedilmesi tekçi politikanın son günlerdeki tezahürüdür” değerlendirmesi yaptı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:”Doğanşehir’in Sürgü beldesinde Alevi, Sünni, Kürt, Türk vb farklı kimlik ve kültürlere sahip halklar bir arada yaşıyor ve eşit yurttaş olarak yaşamaya da devam edeceklerdir.Çünkü, ülkemizin her yerinde benzer sosyolojik yapılanmanın olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle Hükümet ve devlet yetkilileri, bu gerçeği bildikleri halde neden gerekli tedbirleri almazlar? Alevi ve Kürt kimliğine sahip insanlarımızın can ve mal güvenliği devletin umurunda değil mi? Yoksa, benzerlerini geçmişte yaşadığımız bu tür provokatif olaylar, devlet yetkililerinin bilgisi dahilinde mi oluyor? Eğer böyle değilse niçin Aleviler, Kürtler yeniden sürgüne zorlanıyor? Niçin bu ayrımcılıkta taraf tutuluyor ve ya seyirci kalınıyor? Bu soruların yanıtları orta yerde durmaktadır. Emek Partisi olarak, halklarımızın bu oyunu bozacağına inanıyoruz. Tüm halkımızı, bu tür girişimlere pirim vermemek üzere tam hak eşitliğinde, bir arada kardeşçe yaşamak için duyarlılığa davet ediyoruz.”
Paylaş