Olayın üzerini örtmeyin!

ÇOMÜ`de küflü ekmek olayının mağdurlarından iki öğrenci dün gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamalarda bulundu. Öğrenciler, “küflü ekmek” ile bizzat kendilerinin karşılaştıklarını ifade ederek, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı`nın açıklamasının tamamen olayın üstünü örtmeye dönük bir girişim olduğunu söylediler. Öğrenciler, “Bizler bu olayın soruşturulmasını ve tüm öğrencileri tatmin edecek bir açıklama yapılmasını istiyoruz” dediler.

720
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile İlahiyat Fakültesi`nin ortak kullandığı yemekhanede görüntülenen ve `küflü` oldukları iddia edilen ekmeklerle ilgili ÇOMÜ öğrencileri birer açıklama yaptılar. Öğrenciler, durumun kendi başlarına geldiğini ifade ederek, ÇOMÜ yönetiminin konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini söylediler. Öğrencilerden Tarık Tunçaslan, “16 Nisan günü sınavımız vardı. Sınavdan çıkıp yemek yemek istedik. Yemekhane doluydu ve yemek alıp oturduktan sonra açtığımız paketlerin birinde, küflü ekmek olduğunu gördük. Sonrasında yemeğe devam ettik. Ama ekmeklerin durumu da bayattı. Son bir iki senedir bu durum böyle. Doğru düzgün hiç taze ekmek görmedik. Sonra bu durumu sosyal ortamda paylaştım. Bu ciddi olarak rahatsız edici bir durum. Zaten pahalı yemek yiyoruz, bir de yemekler kalitesiz çıkınca, böyle durumlar oluşunca verilen paranın da bir önemi kalmıyor artık. Biz bu konuyla ilgili şikayette de bulunacağız. Bu durumun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Öğrencilerden Suat Durmuş Kurt ise, “İlahiyat Fakültesi Dekanlığının açıklamasını doğru bulmuyorum. Biz gözlerimizle gördük. Daha net ve tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Bu durumun düzeltilmesini bekliyoruz. Fakülte yönetimi bu durumu yalanlama yerine, böylesi bir olayın bir kez daha yaşanmaması noktasında girişimlerde bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Dilekçe ile başvurdular
Öte yandan öğrenciler konuyla ilgili olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörlüğünde dilekçe ile başvuruda bulundu. Konuyla ilgili hem üniversite hem de kent kamuoyunu tatmin edici bir açıklama isteyen öğrenciler, yemekhane fiyatlarının da makul bir düzeye indirilmesini istediler.
Paylaş