Okullarda covid kaosu

1196
Covid önlemlerinin her hafta değiştirilerek uygulanması ve bu konuda her kafadan ayrı ses çıkması Çanakkale`deki öğrenci velileri tarafından sorun haline geldi. Aile bireylerinden herhangi birinin pozitif çıkması sonucu diğer aile bireyleri de karantina sürecine alınmaktaydı. Ama ilerleyen süreçte Bilim Kurulu kararlarıyla bu süreç değişti ve yakın temaslı kişilerin aşılarının şemasını tamamlaması durumunda koruyucu önlemlere uyarak kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamlarına, okullarına ve işlerine devam edebiliyorlar. Ancak Çanakkale`de bulunan bazı okul yöneticileri ısrarla yakın temaslı öğrencinin okula gelemeyeceğini ve karantina uyması gerektiğini söyleyerek ailelerin de ortada kalmasına neden oluyorlar. Filyasyon ekipleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri yakın temaslı aşılı öğrencilerin okullarına devam edebileceğini söylemesine rağmen bu kaosun devam etmesi ebeveynleri oldukça zor duruma sokuyor. Veliler bu durumun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yetkililerine bir an önce bilgilendirilmesini istiyorlar. 
Bir çok okul yetkilisinde bulunan 10.01.2022 tarihli "OKULLARDA COVID-19 POZİTİF VAKA ÇIKMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKEN UYGULAMALAR" başlığı altında yayınlanan argoritmada şu ifadelere yer verilmiştir; "Öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci yakın temaslı kabul edilir. Yakın temaslı olarak değerlendirilen öğretmen, öğrenci, servis şoförü, servis ve okul personelinin önerilen aşı şemasını tamamlaması durumunda koruyucu önlemlere (maske kullanımı, kişiler arası mesafe, hijyen) uyarak kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamlarına, okula ve işe devam edebilirler."
Ayrıca önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Bakan Koca toplantıda alınan kararlara ve salgın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu; "Omicron varyantının baskın hale geldi ve vakaların yaklaşık dört kat yükseldi. PCR testinin yalnızca semptom gösteren kişilere uygulanacak. Aşısını yaptırmış olan kişiler temaslı olsa da karantinaya alınmayacak." dedi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş