Okudukları şehre, gözaltında geldiler!

Çanakkale`de gözaltı operasyonları devam ediyor. Önceki günlerde gözaltına alınarak, mahkeme kararı ile serbest bırakılan Adliye çalışanı A.B.`nin ardından, İstanbul, Kocaeli ve Hatay`ta aynı operasyon kapsamında gözaltına 4 kişi de Çanakkale`ye getirildi. Emniyette tutulan ve açlık grevine başladıkları öğrenilen dört kişinin yarın mahkemeye çıkmaları bekleniyor. Öte yandan Çanakkale süreci ile ilgili operasyonların devam edebileceği ileri sürüldü.

958
Çanakkale`de geçtiğimiz ay sonunda gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklanırken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde öğrenim gören ve İstanbul`da gözaltına alınan diğer iki kişi serbest bırakılmıştı. Son olarak önceki günlerde gözaltına alınan Çanakkale Adliyesi çalışanlarından A.B., de çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 2012-2013 yıllarına ait teknik takibe takıldıkları ileri sürülen, aralarında “Grup Yorum Konserine katılmak”, “stant açmak” ve “basın açıklamasına katılmak” gibi suçlamaların bulunduğu, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla gözaltına alınan toplam 5 kişiden biri tutuklanarak Çanakkale Cezaevi`ne gönderildi.
 
Çanakkale operasyonu diğer illere de sıçradı
Öte yandan, İstanbul`da iki kişi, Kocaeli ve Hatay`da da birer kişi olmak üzere toplam 4 kişi ev ve işyerlerine yapılan operasyon ile gözaltına alındığı ve Çanakkale`ye getirildikleri öğrenildi. İsimlerinin R.E., H.Ö., T.G ve M.D., olduğu öğrenilen şahıslar önceki akşam ve gece geç saatlerde Çanakkale`ye getirildiler. İstanbul ve Kocaeli`nden getirilen kişilerin ardından Hatay`dan getirilen M.D, önce uçakla İstanbul`a oradan da otobüs ile Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`ne çıkarıldı.
 
Polise ifade vermediler
İkisi İstanbul, biri Kocaeli ve biri de Hatay`tan olmak üzere Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`ne çıkarılan toplam dört kişinin emniyette ifade vermeyi kabul etmedikleri, her hangi bir kağıda imza atmadıkları öğrenilirken, polisin parmak izi almaya çalıştığı, bu sırada direnen T.G.`nin kolunda burkulma meydana geldiği öğrenildi. Sağlık kontrollerinden geçirilen dört kişi hakkında konuya bakın savcının “yarın (cuma) getirilsinler” talimatı verdiği ileri sürüldü.
 
Açlık grevindeler
“Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve yoğun bir şekilde uygulanan gözaltı furyasına” ve “polisin tutumuna” karşı gözaltına alınmalarının ardından 4 kişinin açlık grevine başladıkları öğrenildi. İstanbul`dan gelen Halkın Hukuk Bürosu avukatları ile görüşen ve onların getirdiği su ve şeker ile açlık grevlerini devam ettiren 4 kişinin, yarın önce savcılığa ardından da mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 2012 ve 2013 dönemine ait soruşturmanın devam edebileceği, yeni göz altıların yaşanabileceği tahmin edilirken, son 20 gün içinde bu operasyon kapsamında toplam 9 kişi gözaltına alındı, biri tutuklu yargılanırken, 4`ü serbest bırakıldı ve 4`ü ise halen gözaltında, mahkeme karşısına çıkacakları günü bekliyor....
Paylaş