Okçular; "Bu bozulmuş düzene dur demeliyiz"

Zafer Partisi Çanakkale Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Sergen Okçular, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'deki adalet sistemine ve ahlak yapısındaki bozulmalara dikkat çekerek, "Gençler olarak artık bu bozulmuş düzene DUR! demek istiyoruz" dedi.

1146

Zafer Partisi Çanakkale Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Sergen Okçular, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla Türkiye’deki adalet sistemi, gençlerin karşılaştığı sorunlar ve toplumsal ahlak yapısındaki bozulmalara dikkat çekti. Okçular, özellikle uyuşturucu ticareti, kadına şiddet ve adaletin hızlı tecelli etmemesi gibi konulara vurgu yaparak, gençler olarak bu duruma sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Ülkedeki bozulmuş düzene karşı mücadele çağrısında bulunan Okçular, "Zafer Partisi Gençlik Kolları olarak, içinde bulunduğumuz durumun içler acısı olduğunu görüyoruz ve artık buna DUR! demek istiyoruz. Gençlerin, yeni neslin ülke içi bozulmuş ahlak yapısına nasıl tepki verdiğini görebiliyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemiz içerisinde yapılan hukuksuzluklar, görmezden gelinen suçlar, ucu bucağı olmayan uyuşturucu ticareti ülke ahlak yapısını bozmaktadır. 19 yaşındaki zat, 4 Ekim Cuma günü; iki gencecik kardeşimizin canice canına kıymıştır. İşlediği cinayetlerden sonra Semih Çelik denen şahsın daha önceden İkbal Uzuner'i hedef aldığını itiraf ettiği videoyu sosyal medya üzerinden izledik. Babasının da bu konudan şikayetçi olduğunu, yaşanan olaylardan sonra öğrendik. Sağlıklı düşünemeyen bu şahsın tedavi görmeyip dışarı da olması da bu adalet sisteminin eseridir.19 yaşındaki Ayşenur Halil ve 19 yaşındaki İkbal Uzuner'in vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Buradan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'e Allah’tan rahmet, sevdiklerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

“Bu ülkede hızlı ve yerine getirilebilen bir adalet anlayışı istiyoruz”

Zafer Partisi olarak; bu ülkede hızlı ve yerine getirilebilen bir adalet anlayışı istiyoruz diyen Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Sergen Okçular; “24 Eylül Salı günü iki sapık, Beyoğlu’nda bir kadına fiziksel tacizde bulundular. Kadının şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldılar. İşin korkunç tarafı, bu sapıklardan birinin aynı olaydan “4 suç kaydı “olmasıydı. Ne hikmetse olayın görüntüleri sosyal medyaya servis edildikten sonra bu iki şahıs tekrar gözaltına alınıyor. Bu ülkede adalete güvenebilmemiz için sosyal medyaya mı muhtacız? Zafer Partisi olarak; bu ülkede hızlı ve yerine getirilebilen bir adalet anlayışı istiyoruz ve Zafer Partisi iktidarında bunun için Yüce Türk Milletine söz veriyoruz. Göründüğü üzere adaletsizliğin ve liyakatsizliğin cirit attığı bu dönemde hiçbirimiz güvende değiliz. Artık buna son vermeliyiz” ifade etti.

“Kadına şiddetin önüne geçilmedikçe, üzgünüz ama daha çok canımız yanacak”

Zafer Partisi Gençlik kolları olarak, artık bu bozulmuş düzene DUR! Diyoruz diyen Okçular; “Ayrıca, uyuşturucu maddelerin sokaklarda kolayca temin edilebilmesi, özellikle gençlerimizi hedef alan bu tehlikeli tuzaklar, onları karanlık bir geleceğe sürüklemektedir. 2023 yılında yakalanan uyuşturucu miktarlarının 100 tonu aşması, tehlikenin boyutunu gözler önüne sermektedir. Buna ek olarak, internet üzerinden yapılan tehdit ve zorbalık olayları, sadece dijital dünyada değil, gerçek yaşamda da insanların huzurunu kaçırmakta, güven duygusunu zedelemektedir. Ülkemizdeki uyuşturucu sorununun, 13-14 milyon sığınmacı ve kaçağın, kadına şiddetin önüne geçilmedikçe, üzgünüz ama daha çok canımız yanacak. Zafer Partisi Gençlik kolları olarak, artık bu bozulmuş düzene DUR! diyoruz. Bu noktada Zafer Partisi olarak bizler, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmakta ve kurucu ayarların kurtuluşun yegâne çözümü olduğuna inanmaktayız. Türkiye'nin sorunlarını ancak sosyal bir değişim ve dönüşüm ile çözebiliriz. Atatürk’ün "muasır medeniyetler seviyesine" ulaşma hedefi, yalnızca ekonomik kalkınmayı değil, aynı zamanda toplumsal düzenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasını da içerir. Yüce Türk Milleti Asla unutma, Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kan da mevcuttur. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, daha güvenli bir Türkiye için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş