Öğretmenler panik atağa geçti

4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte sıkıntıların en büyüğünü öğretmenler yaşıyor. Kademeli geçişle birlikte akıbetlerinin ne olacağını bilemeyen branş öğretmenleri bu yüzden kendi dertlerine düştü.

726
Norm kadro dışı kalma korkusu sardı...
Halen sekiz yıllık okullarda görev yapan öğretmenler, norm kadro dışı kalmamak için bu seneden tayin kuyruğuna geçti. 19 temmuz da başlayan il içi tayinler için harekete geçen branş öğretmenleri çakılı kadro kalabilecekleri okullara gitmek için uğraşıyor. Bu yüzden beş güne indirilen tayin isteme süresi öğretmenlere ayrı bir stres getirdi. MEBSİS üzerinden yapılan tayin başvurularında rekor sonuç çıkacağı belirtiliyor.
 
Yüzlerce tayin isteği
Kademeli geçişle birlikte ilkokullarda boşa çıkacak branş öğretmenleri, orta öğretim uygulayacak okullara geçmek için yarışa girdi. Gelecek yıldan itibaren boşta kalma korkusuna kapılan yüzlerce öğretmen tayin olmak için müracaatta bulundu. Yine ortaöğretimde kalacak sınıf öğret-menleri için de aynı olumsuz durum yaşanıyor. Ortaokullarda bulunan sınıf öğretmenleri de bu yüzden tayin istemek zorunda kalıyor.
 
İngilizce ve din dersi öğretmenleri şanslı
Yeni sistemde en şanslı öğretmenler ise İngilizce ve din dersi öğretmenleri oldu. İlköğretimlerde başlayan İngilizce ve din derslerine çakılı kadro öğretmen şartı getiren bakanlık, bu alanda oluşan açığın kapanması için tedbirlerini almaya başladı. Ancak, 4+4+4 de oluşacak diğer öğret-men boşlukları ise görevlendirmelerle idare edilecek.
 
Verimsiz bir üç yıl..
Konuyla ilgili görüşlerine aldığımız öğretmenler ve yöneticiler kademeli geçişin, öğrenci ve veliler için avantaj sağlarken; öğretmenler için aynı durumun söz konusu olmadığını dile getirdiler. Gelecek kaygısına kapılan öğretmenlerin öğrencilerine gerekli hassasiyeti göstermekte zorlanacağını belirten yetkililer, öğretmenler kendilerini düşünmekten öğrencilerine bakamayacaklar görüşünde.
Paylaş