havadurum

Öğrencilerin YGS heyecanı

Üniversiteye girişte birinci aşama olarak uygulanan YGS sınavı yapıldı. Saat 10.00`da başlayan sınav nedeniyle, sınav salonları önünde toplanan öğrenci ve ailelerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. 160 dakika süren sınavda Çanakkale’de 8077 üniversite adayı ter döktü.

349
Çanakkale’de, sınav belgeleri eksik çıkan bazı adaylar, polisin yardımıyla Nüfus Müdürlüğü`nde belgelerini tamamlayıp sınava yetiştirilirken, okul bahçelerinde heyecanlı olan aileler ise çocuklarının sınavda başarılı olması için dua okudu.
 
 
Üniversitede okumak isteyen 1 milyon 837 bin adayın katıldığı ve üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı yapıldı. 160 Dakika süren sınava 1 milyon 837 bin 741 üniversite adayı girdi. Herhangi bir puan türünden 180 barajını geçebilenler haziran ayında yapılacak LYS`lere girebilecek.
 
Sınavda öğrenciler kadar veliler de heyecanlıydı.  Sabah saatlerinde sınavın yapılacağı okullara öğrenciler didik arandıktan sonra sınava alındı. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle üniversite kampüslerinde ve ana caddelerde sınava girmek isteyen adaylar uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar saat 09.00`dan itibaren sınav yerlerine alınmaya başlandı. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra soru kitapçıkları dağıtıldı. Salon görevlileri, adayın yazıp kodladığı bilgileri kontrol etti ve sınav başladı.
 
Öğrencileri polis yetiştirdi
Çanakkale`de, sınav belgeleri eksik çıkan bazı adaylar, polisin yardımıyla Nüfus Müdürlüğü`nde belgelerini tamamlayıp sınava yetiştirildi. YGS`ye girmek için sınav merkezlerine giden yaklaşık 30 kişi, kimliklerindeki eksiklikler nedeniyle polisten yardım istedi. Adaylar, yakınlarıyla erken saatlerde sınavların yapılacağı okullara geldi.
 
Aileler de heyecanla bekledi
Aileler de sınav salonları yakınlarında beklediler. Birçok kişinin beklerken dua okuduğu gözlendi. Saat 10.00 da başlayan sınav nedeniyle, sınav salonları önünde toplanan öğrenci ve ailelerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Sınava giren öğrenciler dershane ve okul arasında bir sene boyunca çalıştıklarını belirtirken, velilerin ise öğrencilerden daha heyecanlı olduğu görüldü. Bazı velilerin, sınav boyunca dua etmeyi sürdürmesi dikkat çekti.
Paylaş