Öğrencilerin dersine cami imamı mı giriyor?

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk`ün ortaya attığı iddia kafalarda soru işaretle-rine neden oldu. İl Genel Meclisi toplan-tısında gündem dışı söz alan CHP`li Öztürk, merkeze bağlı Kumkale beldesindeki ilköğretim okulunda öğrencilere, köyün cami imamının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girdiğini ileri sürdü.

830
Öztürk; “Kumkale beldemiz var. Kumkale belde-mizde bir ilköğretim okulu var. Burada, Kumkale beldesinin cami imamı Veli Akın, köydeki ilköğrtetim okulunda din ve ahlak kültürü derslerine girmektedir. Milli Eğitim Müdürüne buradan soruyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu dersin öğretmeni yok mu da bu çocuklara cami imamı ders veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü`nden bunun da cevabını istiyorum” dedi.
 
“Demek ki boşmuş öğretmen görevlendirilmiş”
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş`ın, Gökçeada Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ile ilgili meclise gönderdiği açıklamaya da değinen Öztürk; “Sayın Şaban Karataş`ın açıklamasının sonunda `Ayvacık`ta eğitimlerine devam eden Gökçeada Lisesi öğrencilerinin boş geçen dersi bulunmamaktadır. Boş geçtiği iddia edilen biyoloji, kimya ve fransızca derslerine öğretmen görevlendirilmiştir` deniliyor. Bu ne demektir? Demek ki, boşmuş ki görevlendirmişsiniz. Ben açıklamamda sadece biyoloji ve kimya derslerinin boş geçtiğini söylemiştim. Fransızca dersinin de Mustafa Menteşe arkadışımız söylemişti. 3 tane öğretmenin görevlendirilmesi nedeniyle Milli Eğitim Müdürü`ne teşekkür ediyorum. Çünkü, öğrenciler bir an önce öğretmenlerine kavuşmuş oldular” diye konuştu.
Paylaş