Öğrencilerden Laçiner’e “istifa et” çağrısı

ÇOMÜ öğrencileri dün düzenledikleri yürüyüşle ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`i istifa etmeye çağırdı. Haklarında soruşturma açılan akademisyenlerin ardından, fidan dikme etkinliği nedeni ile de bazı öğrenciler hakkında soruşturma açılıp, iki öğrencinin okula girişinin yasaklanması tepki çekmeye devam ediyor. Öğrenciler dün “ÇOMÜ`de soruşturmalara `dur` de” pankartı arkasında yürüdüler.

1084
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde sular durulmuyor. Önce kitap okuma etkinliğine katıldıkları gerekçesiyle akademisyenler hakkında soruşturma açan ve bir öğretim görevlisini açığa alan ÇOMÜ yönetiminin, son olarak fidan dikme eylemi nedeni ile öğrenciler hakkında da soruşturma açması, iki öğrencinin de okula girişinin yasaklanması tepkilerin artmasına neden oldu. İşçileri ile davalık olan, kadrolarda kayırmacılık yaptığı iddia edilen, saat kulesi görünümlü baz istasyonuna göz yuman ve daha pek çok iddia nedeni ile akademisyenlerin tepkisini çeken ÇOMÜ yönetimine dün bir tepki de kendi öğrencilerinden geldi. ÇOMÜ`de öğrenim gören öğrenciler, ÇOMÜ yönetimini sert bir dille eleştirirken, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`i de istifaya çağırdı. Dün Golf Aile Çay Bahçesi`nden başlayan yürüyüşlerinde Rektör Laçiner`i attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartları ile eleştiren öğrenciler, Dr. Mümtaz Pirinççiler Meydanı`nda açıklama yaptılar.
 
 
“ÇOMÜ yönetimi haddini aşmıştır”
Dr. Mümtaz Pirinççiler Meydanı`nda açıklama yapan ÇOMÜ öğrencileri, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak ODTÜ`de yaşanan polis saldırılarına ve ağaç katliamlarına karşı fidan dikerek tepkimizi göstermek istedik. Biz, bu etkinliğimizi gerçekleştirirken üniversitenin özel güvenliklerinin saldırısı ile karşılaştık. Bunlar yetmiyormuş gibi, fidan diken üniversitelilere hem savcılık hem de polis tarafından soruşturma açıldı. Bizler, soruşturmaların sebebini dahi anlayamamışken, fidan diktiği için soruşturma açılan arkadaşlarımızın üniversiteye girişinin üniversite rektörü Sedat Laçiner tarafından yasaklandığını öğrendik. Soruşturmalar üniversite öğrencileriyle sınırlı kalmıyor, kitap okuyan akademisyenlere de soruşturma açılıyor. Artık Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi çıldırmıştır, haddini aşmıştır, sabrımızı taşırmıştır” dediler.
 
“Eğitim hakkımız gasp ediliyor”
“Soruşturmaların ne zaman biteceği belli değildir” diyen öğrenciler, “Soruşturma süresince okula alınmayacak arkadaşlarımız bir çok derslerinden kalmak gibi zor bir durumla karşı karşıya kalacaktır. Üniversite rektörü Sedat Laçiner`in bu yaptığı açık açık eğitim hakkımızı da gasp etmektedir. Bizler bunların neden yapıldığını biliyoruz. İktidarın yandaş rektörü Sedat Laçiner ülkede yaşanan yanlışlıkları anlatmaya çalışan üniversitelileri baskı altında tutmak istemektedir. Baskı altında tutma çabaları sonuçsuz ve yetersiz kalacaktır. Bizler, yanlışlıkları her alanda anlatacağımızı gezi sürecinde de gayet açık bir şekilde anlattık. Anlatmaya da devam ediyoruz, devam edeceğiz. Twitter hesabından “Her eylem keşke böyle olsa” diyen Sedat Laçiner ve Onsekiz Mart üniversitesi yönetimi buna nasıl izin verdi? Türkiye`nin en özgürlükçü üniversitesinde fidan dikmek suçsa, kitap okumak suçsa bu üniversitenin neresi özgürlükçüdür? Sizin özgürlüklerden anladığınız fidan diken öğrencilere özel güvenliklerinizi saldırtmak mı, soruşturma açmak mı, okula almamak mıdır? Bizler üniversitenin gerçek bileşenleri olarak soruyoruz; hocalarımıza ve arkadaşlarımıza bu tarji komik soruşturmaları kim veya kimler açtı, hangi amaçla açtı? Soruşturmaları derhal geri çekin! üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek!” ifadelerini kullandılar.
Paylaş