Öğrenciler, şoförlerden şikayetçi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okul ziyaretlerini sürdürüyor. Anadolu Öğretmen Lisesi ziyaretinde öğrenciler, Başkan Gökhan’a otobüs şoförlerini şikayet etti.

481
Çanakkale’de okulların bazı ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Endüstri Meslek Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi`ni ziyaret etti. İlk olarak Endüstri Meslek Lisesi’ne giden Başkan Gökhan, burada okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Okulun bazı ihtiyaçlarını tespit eden Başkan Gökhan’ın ikinci durağı ise Anadolu Öğretmen Lisesi oldu. Okul yönetimi ve öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Gökhan, ziyaret öncesi öğretmenler ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Okul Müdürü Nihat Mutlu ile bir süre sohbet ettikten sonra Başkan Gökhan öğrencileri dinledi. Başkan Gökhan’a bazı konularda şikayetlerini dile getiren öğrenciler, kent merkezinde yolcu taşımacılığı yapılan otobüslerdeki şoförlerin araç kullanırken sigara içtiğini ve yolculara karşı kötü davrandıklarını dile getirdiler.
 
“Şikayetlerinizi belediyeye bildirin”
Şikayetler üzerine konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son yıllarda artan şikayetler nedeniyle otobüslere kamera yerleştirildiğini ifade etti. Öğrencilere herhangi bir şikayetleri olduğu zaman otobüsün plakası ve saatini bildirmeleri halinde kamera görüntülerine bakılarak gerekli incelemenin yapıldığını ve tespit edildiği zaman şoförlere cezai işlemin uygulandığını kaydeden Başkan Gökhan; “Otobüslerde kameralar var. Ne tür şikayet varsa bunlar kamerada gözüküyor. Nitekim şikayet komisyonu var. Şikayetleri değerlendiriyoruz ve cezai işlem uyguluyoruz. Şoförlerin çalışma ruhsatları bile iptal ediliyor. Ama bu şikayetleri bildirmek lazım. Belediyenin çağrı merkezi var ya da mail yoluyla şikayetler bildirilmeli. Gün, saat ve durak olarak hatta aracın plakası bildirilmeli. Şikayetleri mutlaka bildirin. Çünkü, bu şikayetler üzerine şoförün, sigara içip içmediği ve yolculara kötü davranıp davranmadığı kameradan tespit ediliyor” dedi.
 
“İstatistik anlamda anketler önemlidir”
Belediyenin yaptırdığı anketleri soran öğrencilere Başkan Gökhan şu yanıtı verdi: “Anketler doğrudur. Çeşitli partiler bunu yaptırıyor. Belediye de anket yaptırır. Dolayısıyla yapılan anketler doğrudur. Sorular garip değilse, cevaplandırılmalıdır. Seçim yaklaştıkça da bu tür anketler yoğunlaşır. Anketlerde yer alan sorulara doğru cevap vermek lazım. Çünkü, istatistik anlamda anketler önemlidir. Devlet anket yaptırır ama vatandaşlarımız cevap vermeye korkar. Ancak, istatistik kadar güzel bir şey var mı?”
Paylaş