havadurum

Öğrenci yurtlarında can güvenliği için CHP'den Çağrı

Son zamanlarda Eskişehir, Çanakkale ve Aydın'da meydana gelen öğrenci ölümleri, can güvenliği konusundaki ciddi sorunları gündeme getiriyor. CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, bu trajik olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu ve öğrenci yurtlarında alınması gereken güvenlik önlemlerinin ihmaller nedeniyle ihmal edildiğini belirtti.

688

Ülke genelinde meydana gelen öğrenci ölümleri, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun'un dikkat çektiği bir sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Ergun, öğrenci yurtlarında alınmayan güvenlik önlemlerinin artık ihmallerin ötesine geçtiğini vurguladı.

Öğrenci Ölümleri Ülkeyi Sarsıyor

Eskişehir, Çanakkale ve Aydın’da son zamanlarda meydana gelen öğrenci ölümleri ülkeyi derinden etkiledi. Bu olayların ardından CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, öğrenci yurtlarında can güvenliği sağlanması için yetkilileri göreve çağırdı.

Kerime Sultan Yurdunda İhmal

Çanakkale Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda yaşanan bir olay, yüksek katlı binalardaki can güvenliği sorununu gündeme getirdi. ÇOMÜ Öğrencisi S.T., 5’inci kattaki odasından atlayarak intihar etti. CHP’li Avukatlar bu olayın takipçisi olduklarını belirttiler.

Gençlerin Üzerindeki Baskı

CHP Merkez İlçe Başkanı Ergun, öğrencilerin üzerindeki ekonomik baskı ve gelecek kaygısının ruhsal çöküntüye sebep olduğunu söyledi. “Bu olaylar ülkece gelinen durumu göstermekle birlikte, buna sessiz kalınamaz. Bu sorumluluk bütün yetkililerin üstündedir” dedi.

Güvenlik Önlemleri Alınmalı

Kerime Sultan Yurdunda, bina boşluğunda herhangi bir tedbir alınmamış olması da dikkat çekiyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Ergun, “Öğrenci yurdunda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ihmallerin ne noktaya geldiğini kanıtlamaktadır. Yüksek katlı yapılarda bu tip boşluklara ağ gerilerek vb. araçlarla bu ve benzer olaylara önlem alındığı bilinmekteyken, söz konusu yurt binasında böyle bir önlem alınmamış olması hepimizi düşündürmektedir” dedi.

"Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız"

CHP Merkez İlçe Başkanı Ergun, öğrencilerin desteklenmeye ve korunmaya daha fazla ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlerimizin geleceğini güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız” dedi. Ergun, öğrenci yurtlarının ve gençlerimizin güvenliği için gereken önlemlerin bir an önce alınmasını talep ettiklerini, CHP örgütü olarak da bu sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

(Esra Güller)

Paylaş