havadurum

Obeziteye Karşı Ne Yapılabilir?

Dünya Obezite Atlası 2023 verilerine göre ise Türkiye'de 2035 yılına kadar nüfusun yüzde 55'i, yani yarısından fazlası obezite ile mücadele etmek durumunda kalacak. Bloom Psikoloji'den Diyetisyen Ece Geçili obeziteye karşı alınabilecek önerilerini 3 başlık altında topluyor.

657

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 2022 yılı verilerine göre, Türkiye Avrupa ülkeleri arasında obezitenin en yaygın olduğu ülke oldu. 20 yaş üzeri kişilerde yüzde 32 oranında obezite sorunu yaşanıyor. Dünya Obezite Atlası 2023 verilerine göre ise Türkiye’de 2035 yılına kadar nüfusun yüzde 55’i, yani yarısından fazlası obezite ile mücadele etmek durumunda kalacak. Bloom Psikoloji’den Diyetisyen Ece Geçili obeziteye karşı alınabilecek önerilerini şu şekilde sıraladı;

 
Sağlıklı beslenmeye teşvik etmek: Okullarda sağlıklı beslenme eğitimleri vermek, sağlıklı yemeklerin daha uygun fiyatlı olmasını sağlamak, fast food zincirlerinde sağlıklı seçenekler sunmak gibi çeşitli yollarla sağlıklı beslenmeye teşvik edilebilir.
 
Fiziksel aktiviteye teşvik etmek: Halka açık yerlerde spor alanlarının açılması, okullarda spor etkinliklerinin artırılması, toplu taşımanın kullanımının teşvik edilmesi ve yürüyüş yollarının inşa edilmesi gibi adımlar atılarak fiziksel aktivite teşvik edilebilir.
 
Düzenli sağlık taramaları: Kişilerin obezite durumunu tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak için düzenli sağlık taramaları yapılabilir. (Esra Güller)
 
Paylaş