O oyları kimin attığı ortaya çıktı!

Çanakkale Kent Konseyi`nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği seçimli genel kurulda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu oylamasında çıkan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Yıldız Tilbe isimlerini kimlerin sandığa attığı ortayı çıktı. ÇOMÜ Haber isimli internet sitesinden ve sonradan dernekleşen Ortak Akıl Topluluğu`ndan tanınan Vural Bulut`un attığı öğrenildi.

1253
Çanakkale Kent Konseyi`nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği ve üç adayın yarıştığı seçimlerde sandıktan ilginç isimler çıkmıştı. Özellikle seçimlerin komedisi olarak değerlendirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılındı bir uçak kazası sırasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve ünlü sanatçı Yıldız Tilbe isimlerinin de sandıktan çıkması ilgi görmüş, seçimlerin ciddiye alınmadığı noktasında eleştirilere neden olmuştu. Öyle ki seçim sürecinin siyasallaşmasın bağlı olarak şekillenmesi, Kent Konseyi ilke ve çalışma şekilleri üzerinden eleştirilerin yapılmamış olmasının yanında, seçimdeki bu durum da “ciddiyetsizlik” olarak değerlendirilmişti. Seçimlerin bu ciddiyetle ve siyasi argümanlarla geçmesi genel kurul katılımcılarının da tepkisini çekerken, yürütme kurulu için sandığa atılan ve “traji-komik” olarak değerlendirilen o isimleri kimin attığı “sanal ortamda” ortaya çıktı!
 
 
O isim Vural Bulut mu?
ÇOMÜ yönetimine yakınlığı ile bilinen, müsear yazıların haberleri ile ünlenen ÇOMÜ Haber isimli internet sitesinin kurulumunda da yer alan, yine ÇOMÜ “tandanslı” Ortak Akıl Topluluğu ve Ortak Akıl Derneği`nden tanınan Vural Bulut olduğu iddia edildi. Bulut`un kişisel twitter hesabından yayınladığı ve “Kent Konseyi`nde belirlediğimiz yürütme kurulu” notuyla paylaştığı o fotoğrafta aynı isimlere yer verilmiş. İsimleri seçim sırasında Şebnem Kumtepe`yi desteklediğini açıklayan ve sonrasında bu kararından vazgeçen(!) Bünyamin Nami Tonka`nın listesinde bulunan Bulut`un internetteki adresinden edinilen bilgiye göre onun atmış olması ise “manidar” olarak değerlendirildi. Bulut, kendisi olduğu bilinmeden seçim döneminde “Ciddiyetsizlikle” eleştirilmiş oldu.
Paylaş