"O köprü Çanakkale'nin tarımına, sanayisine katma değerdir"

540
Çanakkale`de bir dizi açılış törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Domatesimiz, biberimiz, peynirimiz, zeytinimiz her şeyimiz var ama markası olan kazanıyor. Her türlü etimiz ve sütümüz var. Ama markası olan kazanıyor. Bu nedenle son dönemde Çanakkalemizde küçük büyük kim varsa, markalaşmanın önünü açın" dedi. Açılış törenlerine AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Ak Partili yöneticiler, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
"Çanakkale`nin bereketi buraya yansımış"
Turan, 1453 Osmanlı Çanakkale restorandın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada "Açılış değil adeta miting ortamı. Bugün köprü sonrası Çanakkale`ye yakışan, güzergah üzerinde çok kıymetli bir açılış için bir aradayız. Cumanın bereketi, ismin bereketi, Çanakkale`nin bereketi buraya yansımış. Bugün 1453 markası 38`inci şubesini açıyor. 38 şube az bir iş değil. Çanakkale`de ilk şubesi Şaban Beyin ve Eyüp Beyin öncülüğünde açılıyor. Çanakkalemizin yeni bir yıldızının olduğu iş yerinde açılıyor. Bu güzel mekan Çanakkalemizin en önemli isimlerinden, markalarından Terzioğlu Vakfımızın, Valiliğimiz öncülüğünde yaptırmış olduğu bir iş merkezi. Resmi açılışını yapmadık. Ofislerin dolduğu, Adliyeye yakınlığı nedeniyle avukatların daha çok tercih ettiği, özel bir bina. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede bitme imkanına kavuştu. Hala boş yerler varsa ilgililerle görüşün. Kıymetli bir yatırım oldu" sözlerine yer verdi. 
"Şehrimizin büyüdüğünü görmek bizim için onur"
Milletvekili Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Dünyamızda, Türkiye`mizde pandemiye, savaşlara, komşularımızın sorunlarına bağlı ufak tefek sorunlarımız olsa da şehrimizin geliştiğini görmek daha da ötesi özel sektörün büyüdüğünü görmek çok büyük onur bizim için. Bugün 26 kişinin çalışacağı, marka değeri kıymetli olan iş yerimizin açılışını yapıyoruz. Türkiye`nin de dünyanın da geldiği yerde markalaşmanın önemli olduğu özel bir zaman yaşıyoruz. Tek başına yönetimin yeterli olmadığı, tek başına istidamın yeterli olmadığı, marka değeri olan işlerin dünya da ihracatta çok farklı yerlere taşındığı bir dönem yaşıyoruz."
"Markalaşmanın önünü açın"
Çanakkale`nin bereketli topraklarına işaret eden Turan, "Domatesimiz, biberimiz, peynirimiz, zeytinimiz her şeyimiz var ama markası olan kazanıyor. Her türlü etimiz ve sütümüz var. Ama markası olan kazanıyor. Bu nedenle son dönemde Çanakkalemizde küçük büyük kim varsa, markalaşmanın önünü açın. Hem resmi kurumlarımız hem özel sektörümüz; bir araya gelsin. Nasıl Gıda OSB`yi kurduk; Çanakkale`deki tüm tarım ürünleri markalansın ve ihracata konulsun istiyoruz. Nasıl ki Teknoparkı kurduk. Arge faaliyetleriyle beraber Çanakkalemizin bütün şirketleri arge çalışmalarında ön ayak olsunlar, bölgemizin marka değerini arttıralım istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Köprü, Çanakkale`nin tarımına, sanayisine katma değerdir"
Turan 1915 Çanakkale Köprüsü için ise, "Nasıl ki köprümüzü yaptık. Sadece Türkiye`nin değil, dünyanın gıptayla baktığı bir köprüden bahsediyorum. Gerçi bayram da `Vapurla mı geçtin? Köprüyle mi geçtin` diye polemik konusu oldu. Kıskananlar çatlasın. O köprü Çanakkale`nin tarımına, sanayisine katma değerdir. Vapurda bizim, köprü de bizim. Biz Gelibolu`ya gururla, konvoyla, Jülide hanımla beraber köprüden geçtik. 6-7 program yaptık. İskelenin önünde, iftarımızı açtık; hep beraber keyifle geldik. Çanakkaleli bir insan yapılan köprüden, vapurdan rahatsız olabilir mi" diye sordu.
"Çanakkale`ye karşı, bu köprü borcunu ödedi"
Milletvekili Turan Çanakkale 1915 Köprüsüyle ilgili, "OSB başkanımız burada. 35 yıldan beri Çanakkale OSB var. Bu OSB şimdiye kadar yüzde 50 doluluk oranına ulaşamadı. Köprü açıldı, yer kalmadı. Çanakkale`ye karşı, bu köprü borcunu ödedi. 35 yıldan bu yana dolmayan OSB, bugün niye doldu? Avrupa şurası. Adam ürettiği malıyla birlikte arabasına binecek ve gidecek. İstanbul yaklaştı bize, daha da yaklaşacak. Sen hala araç say. Sen hala `Bülent Turan vapurla mı geçti, köprüyle mi geçti?` Hesap yap. Bunlara gerek yok. Bu memleketin büyümesi, herkesin büyümesi demek. Bu bölgenin arsası kıymetlenmedi mi? OSB`ler dolmadı mı? Bu memleketin büyümesine sevinin. Yapılan bir işin siyasi olarak eleştirisi olabilir. Baş göz üstüne. Ama `Vapurdan mı geçtin? Köprüden mi geçtin?` Bunlar çok yanlış, çok çocukça. Bu şehre, şehitler diyarına yakışmayan bir iş" dedi.
"Daha markalı işler olmak zorunda"
Turan, "Daha markalı işler, daha önemli yatırımlar olmak zorunda. İki gün önce Ezine`de evcil hayvan maması üreten fabrikanın temelini attık. Köprü olmasa İstanbullu adam yatarım yapar mı? Ortak ruhu, şehirde polemiğin az olduğu iyi işler çıktığı bir siyasi atmosferi beraber yakalayabiliriz. Biz cevap verince; `Bülent Turan sert.` Sen bunu başlatıyorsun. İftira atıyorsun, dedikodu yapıyorsun" sözlerine yer verdi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş