havadurum

Nur Fettahoğlu Kimdir? Hayatı, Almanya’da Doğan Arnavut Kökenli Oyuncunun Hayat Hikayesi

Nur Fettahoğlu Kimdir? Nur Fettahoğlu, Türk televizyon ve sinema dünyasının sevilen yüzlerinden biri. Peki, Nur Fettahoğlu kimdir? Hayatı, kariyeri ve başarıları nelerdir?

3232

Nur Fettahoğlu Kimdir? Nur Fettahoğlu, Türk televizyon ve sinema dünyasının sevilen yüzlerinden biri. Özellikle Aşk-ı Memnu ve Muhteşem Yüzyıl dizilerindeki rolleriyle tanınan başarılı oyuncu, aynı zamanda bir moda tasarımcısı ve eski bir spiker. Peki, Nur Fettahoğlu kimdir? Hayatı, kariyeri ve başarıları nelerdir? İşte merak edilenler.

Borsa spikerliğinden oyunculuğa

Nur Fettahoğlu, 12 Kasım 1980 tarihinde Almanya’nın Duisburg kentinde doğdu. Üç yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Baba tarafından Arnavut kökenli olan Nur Fettahoğlu, Beşiktaş Lisesi’ni bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde eğitim gördü. İş hayatına bankacılık yaparak başlayan Nur Fettahoğlu, daha sonra Sky Türk’te borsa spikerliği yaptı. Oyunculuk kariyerine ise 2007 yılında Benden Baba Olmaz dizisiyle adım attı.

Hayatı

Nur Fettahoğlu, beş kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Ailesi Rize’ye göç etmiş olan Arnavutlardandı. Nur Fettahoğlu, çocukluğunu İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde geçirdi. Lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Üniversitede moda tasarımı okuyan Nur Fettahoğlu, mezun olduktan sonra ablasının çalıştığı bankada işe girdi. Bir süre bankacılık yapan Nur Fettahoğlu, daha sonra Sky Türk’te borsa spikerliği yapmaya başladı. Spikerlik yaparken oyunculuk teklifleri almaya başlayan Nur Fettahoğlu, 2007 yılında Benden Baba Olmaz dizisinde Tülay karakterini canlandırarak oyunculuğa başladı.

Kariyeri

Nur Fettahoğlu, ilk oyunculuk deneyiminden sonra Gönül Salıncağı dizisinde Aylin Arısoy karakterini oynadı. Ancak asıl çıkışını 2008 yılında Aşk-ı Memnu dizisinde Peyker Yöreoğlu rolüyle yaptı. Bu rolle büyük beğeni toplayan Nur Fettahoğlu, 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mahidevran Sultan karakterine hayat verdi. Bu rolle de uluslararası alanda tanınan Nur Fettahoğlu, birçok ödül kazandı. Nur Fettahoğlu, sinema filmlerinde de rol aldı. 2010 yılında Gişe Memuru filminde kadın başrolü oynadı. Aynı yıl Kurtlar Vadisi Filistin filminde Simone Levy karakterini canlandırdı. 2018 yılında Deliler: Fatih’in Fermanı filminde Alaca rolünü üstlendi.

Nur Fettahoğlu, televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergiledi. 2014-2015 yıllarında Hayat Yolunda dizisinde Doç. Dr. Şafak Günay karakterini oynadı. 2015-2016 yıllarında Filinta dizisinde Süreyya karakterine hayat verdi. 2017-2018 yıllarında Payitaht Abdülhamid dizisinde Abhaz prensesi Efsun rolünü üstlendi. 2019 yılında Kardeş Çocukları dizisinde Umay Karay karakterini canlandırdı. 2020 yılında Babil dizisinde Eda Saygun rolünü oynadı. 2021 yılında Kağıt Ev dizisinde Aylin Fırtına karakterini canlandırdı. Son olarak Babamın Öldüğü Gün adlı kısa filmde ve Darmaduman adlı dizide rol aldı.

Başarıları

Nur Fettahoğlu, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül kazandı. 2011 yılında Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2012 yılında ise Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Aynı yıl Antalya Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. 2013 yılında ise Yılın Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.(Saim Tunçman)

Paylaş