Nöbetçi eczane krizi

Çanakkale’de eczanelerin nöbet listesi kriz yarattı. Merkez nöbetçi eczanelerin bazı günlerde yan yana belirlenmesi kriz yarattı. Bu duru-ma vatandaşlar kadar eczacıların da tepki gösterdiği öğrenildi. Hem vatandaşları hem de eczacıları göz önünde tutarak çalışmalar yaptıklarını bildiren Çanakkale Eczacılar Oda Başkanı jale Karaata, her iki tarafın da kendi açılarından haklı olduğunu ifade etti.

900
 
Çanakkale`de eczanelerin nöbet listesi kriz yarattı. Bir süre önce nöbetçi olarak tek eczanenin yetmemesi nedeniyle üçe çıkarılan nöbetçi eczane sayısı ardından iki’ye düşürülmüş geceleri farklı mahallelerde iki eczane nöbetçi olarak görev yapmaya başlamıştı. Ancak nöbetçi eczanelerin belirlenmesi sırasında yaşanan bazı gelişmeler hastaneden eczaneye ilaç almak için gece geç saatlerde gitmek zorunda kalan hastaları rahatsız ediyor. İki ayrı mahallede nöbetçi olması gerektiği bildirilen eczanelerin bazı geceler yan yana olması hastaların tepkisini çekiyor. Özellikle son günlerde nöbetçi eczanelerin ikisinin de devlet hastanesi yakınında olması vatandaşları çileden çıkardı. Uygulamaya tepki gösteren hastalar ve yakınları durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.
 
 
“Mağduriyeti önleyeceğiz”
Çanakkale Eczacılar Oda Başkanı jale Karaata, konu ile ilgili verdiği bilgide hem vatandaşları hem de eczacıları göz önünde tutarak çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Her iki tarafında kendi açılarından haklı olduğunu ifade eden Karaata; “Diğer illerde araştırma yaptık. Mantıkla vicdanı birleştirdik, vatandaşın mağduriyetini göz önünde bulundurarak çalışma yapıyoruz. Hastalar ve eczacıların mağdur olmayacağı şekilde nöbetleri ayarlamaya devam edeceğiz” dedi.
 
E-Reçetede sorun yok
Çanakkale Eczacılar Oda Başkanı Jale Karaata, e-reçete uygulamasının sorunsuz sürdüğünü bildirdi. 1 Temmuzda başlayan sağlıktaki e-reçete ile başlayan değişim Çanakkale de sorunsuz sürüyor. Kademeli bir geçiş olduğunu bildiren Çanakkale Eczacılar Oda Başkanı Jale Karaata; “Eczanelerde sorun yok. E-reçeteler de sistem çalıştığı zaman problem yaşamıyoruz. Vatandaşın eline reçete verilmiyor. E-reçeteyi gösteren barkot veriliyor. Programa girildiği zaman reçeteyi görüyoruz. İlaç yazımında aksama olduysa hasta doktora gidip düzeltiyor” dedi. Başkan Karata şunları söyledi; “Reçete karşılanıyor bir sorun yok. Aşamalı bir geçiş var. O nedenle sistem tıkanmıyor. Devlet hastanesi aşamalı olarak geçiyor. Bilgi işlem merkezi teker teker ya da branş olarak doktorları e-reçete uygulamasına geçiriyorlar. Eczanelerin hata yapması da tamamen ortadan kaldırılıyor. Bir problem yok.”
Paylaş