Neler oluyor?

Çanakkale`de dün sabah saatlerinde ortaya atılan iddiaya göre bir süredir feldspat madeni ve köylünün bu madene karşı direnişi nedeni ile gündemde olan Kurşunlu Köyü`nde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üç el silah sesi duyuldu. Silah seslerinin özellikle açlık grevinde bulunan Bülent Özüren`e yakın bir yerden duyulması köyde korku yarattı. Bölgeye gelen jandarma ekiplerinin alan çalışması sırasında henüz bir bilgi ve bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

1322
 
Çanakkale Çevre Platforma Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, olayı doğrularken, “10 Kasım Pazar günü saat 23:00 dolaylarında Bülent Özüren`in açlık grevini sürdürdüğü çadıra bilinmeyen kişilerce 3 el ateş edilmiştir. Killik Tepeye gelip çadır kurmak isteyenlere de artık Killik Tepenin güvenli olmadığını, herkesin çadırlarını bulundukları yere, evlerinin önüne kurmalarını ve üzerine Bülent Özüren yazmalarını, böylece Türkiye`de çok sayıda Bülent Özüren olduğunu bu tertibin içinde olanlara göstermeleri gerektiğini söylemiştir. Buradan tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Faillerin derhal bulunarak yargıya teslim edilmesini diliyoruz” dedi.
 
“Öldürme amaçlı değildi”
Konu ile ilgili olarak dün kendisine telefon ile ulaştığımız bugün açlık grevinin 17`nci gününde olan Bülent Behçet Özüren, sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek olayı anlattı. “İlk önce bir el silah sesi duydum. Hemen çadırdan dışarıya çıkarak bir çukurun içine girdim. Birkaç dakika sonra iki el daha silah sesi geldi. Sonrasında ise herhangi bir gelişme olmadı. Jandarma geldi çeşitli sorular sorarak inceleme yaptı. Ben öldürme amacıyla ateş edildiğini düşünmüyorum. Böyle olsa bunu başarabilirdi. Sanıyorum korkutma amacıyla bu eylem gerçekleştirildi. Ancak burada ölsem de mücadelemden vaz geçmeyeceğim. Herhangi bir sorun yok ben şikayetçi oldum. Sağlığım gayet yerinde, herkese selamlar” dedi.
Paylaş