Nalbant; “Geç kalınmış bir adım”

Çevre sorunları için özel bir komisyon görevlendirilmesini olumlu karşılayan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, İl Genel Meclisi’nin çevre için attığı adımı geç kalınmış bir adım olarak değerlendirdi.

496
İl Genel Meclisi’nin çevre sorunlarını irdeleyerek rapor hazırlanması ve bakanlığa sunulması amacıyla görevlendirdiği özel komisyon ile ilgili düşüncelerini paylaşan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, komisyonda görev alacaklar kişilerin hızlı hareket etmesi gerektiğini belirterek; “Çünkü ÇED raporları onaylanmaya başladı. Bu yüzden komisyonun hızlı hareket etmesi gerekiyor” dedi.
 
Çanakkale’de yaşanan çevre sorunlarını irdelemek için görevlendirilen özel komisyon nedeniyle İl Genel Meclisi üyelerini tebrik eden Nalbant; “İl Genel Meclisi’nin bu adımı geç kalınmış bir adımdır. Ama çevreciler olarak olumlu karşılıyoruz. Keşke, İl Genel Meclisimiz bu adımı daha önceden atabilseydi. Daha önceden adım atılsaydı daha etkili olurdu. Ancak şu an geç kalındı. Çünkü, Muratlar Köyü’nün ÇED’i alındı ve diğerleri de alınmak üzere. Çevre sorunlarını hızlı bir şekilde irdeleyip raporu bir an önce hazırlamaları lazım. Yani, İl Genel Meclisi tarafından görevlendirilen komisyonun hızlı hareket etmesi gerekiyor. Ama bu olumlu kararı aldıkları için İl Genel Meclisi’ni kutluyorum. Komisyondaki arkadaşların yapacağı çalışmaların olumlu bir yansımasının olacağını düşünüyorum. Çünkü, Çanakkale ve çevresinde yaşanan olaylar ile ilgili davalar açacağız. Olayları yargıya taşıyacağız. Yargıya götürürken, İl Genel Meclisi’nin yaptığı çalışmalar da bize delil olarak fayda sağlayacak” dedi.
 
Çevrecilerden teşekkür gezisi
Öte yandan dün çevrecilerden oluşan 15 kişilik heyet, Söğütalan ve Kızılelma Köyü’ne bir gezi düzenledi. Gezi ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Nalbant, gittikleri köylerde, çevre felaketine karşı verdikleri mücadele nedeniyle köylülere teşekkür ettiklerini ifade ederek; “Söğütalan da halk ile buluştuk ve bir takım görüşmeler yaptık. Daha sonra Ağı Dağı’nı gezdikten sonra Kızılelma Köyü’ne gittik. Burada köylülere, altın işletmelerine karşı verdiği mücadele nedeniyle teşekkür ettik. ÇED süreciyle ilgili yapacaklarımızı görüştük ve bundan sonra yapılacak çalışmalar ile ilgili halkı bilgilendirdik. Geziye 15 kişilik bir ekiple katıldık” dedi.
Paylaş