Nalbant “Daniş, ne yapmak istiyor?”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, son dönemde “çevre direnişinin” sembolü olan Gezi Parkında AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş`e de yer olduğunu söyleyerek, “Çevre Platformu`nu bir partinin arka bahçesi olarak nitelendirmek, en hafif deyimi ile aymazlıktır” dedi.

1069
AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş`e sert tepki gösteren Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, AKP`li Vekil Daniş`in yaptığı açıklamaları da tipik AKP politikası olarak değerlendirdi. Nalbant; “Çanakkale’nin arka bahçesiyiz...Anlayamamışlar!Anlatamamışız diyemiyoruz. Çünkü, Çanakkale Çevre Platformu olarak, bugüne kadar defalarca kamuoyu ve halkımız ile paylaştığımız, yaşamdan yana, halkın sağlığından yana bilgiler, İlimizde yaşayan, Kazdağı ve yöresinin havasını soluyan, suyunu içen, ürünleri ile beslenen herkesin malumu olmuştur. İlimizde yıllardır süregiden vahşi `metalik madencilik faaliyetleri`, termik santral projeleri ve bunların yöremizde yol açtığı, her türlü kirlilik, bugüne kadar kesilen ağaçlar, sondajlar sırasında kirletilen sular, toplu balık ölümleri gibi ciddi sorunlar yaşanırken, tüm bunlar ile ilgili yerel kamu otoriteleri sessizliğini sürdürüyorlar. Bunun yanında, son günlerde, basından, tüm bu kirletici faaliyetlerin karar vericisi siyasi iktidarın temsilcilerinin de konunun ve yaşananların ciddiyetini hala anlamazlıktan geldiklerini üzülerek izliyoruz” dedi.
 
“Tipik AKP Politikası”
AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş`in çevreyle ilgili ifadelerini tipik AKP politikası olarak nitelendiren Nalbant; “Sanki; yaşanan vahşi madencilik faaliyetlerinin sorumlusu, maden yasasını (talan yasası) bu iktidar çıkarmamış gibi, yavuz hırsız misali açıklamalar ile, olayı tipik bir AKP politikası taktiği ile çarpıtmaya, kafa karıştırmaya, bizden olan olmayan ayrımını kullanarak ucuz siyaset ve demagoji yapmaya devam edenler, halkın vicdanında bir kez daha yargılanıyorlar. Çanakkale’nin, üç dönemdir iktidar partisinde milletvekilliğini yapan sayın Mehmet Daniş basına yaptığı açıklamalarda, aslında hiç de yeni bir şey söylememektedir. Mehmet Daniş’in 16 Kasım 2011 tarihinde TBMM’de Kazdağları ile ilgili verilen araştırma önergesi görüşülürken, Kazdağları ve yöremiz aleyhine, altın tekellerinin dili ile yaptığı konuşma hem bizlerin belleğinde hem de meclis tutanaklarında mevcuttur. Nitekim bugünlerde yaptığı açıklamalar yine geçmişte mecliste yaptığı açıklamalardan farklı bir şey içermemektedir. Belli ki, Mehmet Daniş bugüne kadar kamuoyu ile paylaştığımız açıklamalara itibar etmemiş, konu ile ilgili yazılmış bilimsel raporları okumamışdır” diye konuştu.
 
“ÇED Yalanları!”
Nalbant sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Güvendiği ve doğruluğuna inandığı ÇED raporlarına, yörede yaşayan insanların itibar etmediğini, parayı bastıranın bu raporları yazdırdığını ve hiçbir zaman da ilgili bakanlıktan, olumsuz ÇED kararı çıkmadığını (yüzde 99,5 olumlu ÇED) Mehmet Daniş’e birkez daha hatırlatmak isteriz. Marmara Denizi`ne ve Ege Denizi`ne dökülen yerüstü ve yeraltı sularının kaynağı, yeryüzü cenneti Ağı Dağı’nda, yüzbinlerce insanın içme, kullanma ve tarımsal faaliyetlerinde kullandığı Atikhisar Barajı su toplama havzası içinde, sondajlara ses çıkarmayan ve alınan olumlu ÇED’ler karşısında susan Mehmet Daniş şimdi ne yapmak istiyor.”
 
“Çanakkale Çevre Platformu İnsanlığın Arka Bahçesidir!”
“Çanakkale ilinde yaşanan ve yaşanacak ekosistem felaketleri ile, önem sırasına göre gücümüzün yettiğince her platformda ve ortamda mücadele ettiğimiz, kamuoyu tarafından biliniyor iken, yakın zamanda siyanürlü liç yöntemi ile işletmeye geçmeye hazırlanan şirketlere karşı, bugüne kadar ses çıkaramayan Mehmet Daniş demagoji yapmaya devam ediyor” diyen Nalbant; “Her yaştan, her düşünceden, insanların gönül bağı ile biraraya geldiği, Çanakkale’deki sivil toplum kuruluşlarından 37`sinin bileşeni olduğu bir platformu, bir partinin arka bahçesi olarak nitelendirmek, en hafif deyimi ile aymazlıktır. Biz olsak olsak , herkesin yaşamaya ve yaşlanmaya can attığı Çanakkale’nin arka bahçesi oluruz. Aynı zamanda son günlerde `çevre direnişinin` sembolü olan Gezi Parkının da arka bahçesiyiz. Bu bahçede, dilerse Mehmet Daniş’e de yer vardır” şeklinde konuştu.
Paylaş