havadurum

MYK kadrosuna Çanakkale’den destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Oluşan yeni MYK kadrosuna ilk destek Çanakkale’den geldi.

765
CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, partisinin 17-18 Temmuz`da yapılan 34. Olağan Kurultayı`nda seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından MYK üyelerini atadı. Yeni oluşan MYK üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki MYK üyelerinin seçimlerde başarılı olacağına inandığını belirtirken, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Bir iki isim daha olabilirdi ama bu haliyle bile son derece verimli olacak tecrübeli kadro, umuyorum ki partiyi genelde ve yerelde başarıya götürecek. MYK’nın kadrosunda Fikri Sağlar, olsaydı belki daha büyük değişikliğe atmosfer olabilirdi. Ama takdir tabi genel başkanın” dedi.
 
“MYK kadrosu seçimlerde partiyi başarıya götürür”
CHP’de yeni oluşan MYK’na destek veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP Merkez Yürütme Kurulu`nun (MYK) yeni kadrosuna ilişkin olarak; “Hepsi bizim arkadaşlarımız. Tecrübeli arkadaşlarımız da var. Yeni oluşan MYK engin bir kadro oldu. İnanıyorum, bu MYK kadrosu bizi yerel seçimlerde başarıya götürecek. Genel başkanımız bu konuda çok iyi bir tercih yaptı. CHP içinde yer alan bütün arkadaşlarımız bu görevi yapabilecek kapasitedir. Ama bu kadro gerçekten herkese güven veren ve sorunların aşılacağına inandığımız bir kadrodur. Bu kadro bizi yerel seçimlerde başarıya götürecek. MYK’da görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum. Başta genel başkanımız olmak üzere hepsine inanıyoruz ve güveniyoruz” dedi.
 
“Tecrübeli kadro son derece verimli olacak”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği yeni MYK’nın tecrübeli kadrosunun parti için son derece verimli olacağını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi içerisinde olabilecek en iyi değerlendirmeyi yaptı. Bir iki isim daha olabilirdi ama bu haliyle bile son derece verimli olacak tecrübeli kadro, umuyorum ki partiyi genelde ve yerelde başarıya götürecek. Çünkü tecrübeli insanlar. Bildiğimiz insanlar. Bence olumlu. Fikri Sağlar, olsaydı belki daha büyük değişikliğe atmosfer olabilirdi. Ama takdir tabi genel başkanın. O bakımdan sadece bir temenni benimki. Ama onun dışında diğerleri de yerli yerinde seçimler diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Öte yandan önceki MYK`dan 11 isim yerini korurken, Kamu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevine Haluk Koç getirildi. Yeni MYK`da Genel Sekreterliğe Bihlun Tamaylıgil, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Adnan Keskin getirilirken, İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu.
Paylaş