havadurum

Müze Kart nasıl alınır? 2023 Müze Kart ücretleri ve çeşitleri neler ?

Peki, Müze Kart nasıl alınır? Müze Kart çeşitleri ve fiyatları nelerdir? Müze Kart ile hangi müzeleri gezebilirsiniz? Bu yazıda, Müze Kart ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevapları haberimizde...

1031

Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir. Müze Kart sahibi olanlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki 350’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız olarak ziyaret edebilirler. Müze Kart, hem kültürel mirasımızı tanımak hem de ekonomik bir şekilde seyahat etmek isteyenler için harika bir fırsattır.

Müze Kart Çeşitleri

Müze Kart, farklı ihtiyaçlara ve beklentilere göre çeşitli seçenekler sunmaktadır. Müze Kart çeşitleri şunlardır:

MüzeKart+: Türk vatandaşlarına yönelik standart karttır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı 350’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı verir. 2023 yılı itibariyle fiyatı 60 TL’dir.

MuseumPass Türkiye: Yabancı turistlere yönelik karttır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerini 15 gün boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı verir. Ayrıca bazı otel, restoran, mağaza ve tur operatörlerinde indirim sağlar. 2023 yılı itibariyle fiyatı 325 TL’dir.

Museum Pass İstanbul Mobil: İstanbul’da bulunan 15 müzeyi 5 gün boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı veren mobil uygulamadır. Ayrıca bazı otel, restoran, mağaza ve tur operatörlerinde indirim sağlar. 2023 yılı itibariyle fiyatı 185 TL’dir.

Museum Pass Cappadocia: Kapadokya bölgesinde bulunan 5 müzeyi 3 gün boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı veren karttır. Ayrıca bazı otel, restoran, mağaza ve tur operatörlerinde indirim sağlar. 2023 yılı itibariyle fiyatı 95 TL’dir.

Museum Pass Akdeniz (Mobil): Akdeniz bölgesinde bulunan 9 müzeyi 7 gün boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı veren mobil uygulamadır. Ayrıca bazı otel, restoran, mağaza ve tur operatörlerinde indirim sağlar. 2023 yılı itibariyle fiyatı 115 TL’dir.

Museum Pass Ege (Mobil): Ege bölgesinde bulunan 12 müzeyi 7 gün boyunca sınırsız ziyaret etme hakkı veren mobil uygulamadır. Ayrıca bazı otel, restoran, mağaza ve tur operatörlerinde indirim sağlar. 2023 yılı itibariyle fiyatı 115 TL’dir.

Müze Kart Nasıl Alınır?

Müze Kart almak için iki seçeneğiniz vardır:

İnternet üzerinden: Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ya da Türkiye’nin Müzeleri isimli mobil uygulama üzerinden kredi kartı ile online olarak Müze Kart satın alabilirsiniz. Satın aldığınız kartın size kargo ile gönderilmesini ya da en yakın nüfus müdürlüğünden teslim almanızı seçebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama üzerinden üyelik oluşturarak, müze ve ören yerlerine girişte oluşturacağınız kod ile kartınızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kart basım istasyonlarından: Müze Kart satış noktalarından, fotoğraflı kimlik kartı, pasaport veya ehliyet ibraz ederek 40 saniye içinde Müze Kart alabilirsiniz. Müze Kart satış noktalarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Müze Kart ile Gezebileceğiniz Müzeler

Müze Kart ile gezebileceğiniz müze ve ören yerlerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Ancak bazı popüler müzeleri şöyle sıralayabiliriz:

Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Efes Antik Kenti
Göreme Açık Hava Müzesi
Zeugma Mozaik Müzesi
Mevlana Müzesi
Troya Antik Kenti
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
Antalya Arkeoloji Müzesi
Müze Kart ile ilgili daha fazla bilgi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Müze Kart, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsattır. Müze Kart alarak hem bütçenize hem de zamanınıza katkıda bulunabilir, hem de unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Paylaş