"Mutfakta ateş var"

921
14 Mayıs`da gerçekleşecek Genel Seçimler için, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. CHP seçim çalışmaları kapsamında Bayramiç`in Kutluoba ve Alakeçili köylerine ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette CHP Bayramiç İlçe Başkanı Seyhan Palaz, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, CHP milletvekili adayı Tuğberk Güzel ile 28. Dönem CHP Milletvekili aday adayları Dr. Yusuf Acar ile Hamza Uyanık ve partililer katıldı. 
 
"İnsanlar göçük altında canları ile uğraşırken sosyal medyayı durdurdular"
Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP`li Acar, "Dünya üzerinde kendi verdiği kararların yarattığı vahim ve acı sonuçlardan hiçbir sorumluluk almayıp, her seferinde suçu ya kadere ya da muhalefete atarak iktidarda kalan partiye sahip başka bir ülke yok. Bu açıdan bakarsak eşsiz bir ülkeyiz. Bir deprem felaketi yaşadık. İnsanlar göçük altında canları ile uğraşırken dışarı ile temas kurabilecekleri tek imkanı, sosyal medyayı durdurdular. Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu "gerekliydi, yapıldı" diyor. Bu adam hala bakan, hala makamında oturuyor, seçim çalışması yürütüyor" dedi.
 
"İnsanımız evini geçindirmekte zorlanıyor"
Acar 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından hükümetin politikasını eleştirerek, "Urfa Belediye Başkanının yaptığı hatalar nedeniyle onlarca insanımızı gereksiz yere kaybettik. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "insanlarımızı kaybettik ama toprağa su deydi" diyor. Bu adam hala makamında, bakan olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mutfakta ateş var, insanımız evini geçindirmekte zorlanıyor, Ramazanda et alamadan milyonlarca insan oruç tutuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Koyun eti ucuz...kokusundan dolayı alınmıyor...bu nedenle et pahallı" diyor. Bu adam hala makamında, bakanlık ofisinde seçim çalışmalarını sürdürüyor" diye belirtti.
 
"Gelin bu güzel ülkeyi hak ettiği yere hep birlikte taşıyalım"
Acar sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Yüzlerce yıldır kanımızı verdiğimiz Kızılay, depremin ilk günlerinde esnaflık, tüccarlık yapıyor. Tarihi kurumumuz Kızılay`a artık insanlar güvenmiyor, Kan bağışları durma noktasına geldiği için hastaneler ameliyatları erteliyor. Kızılay`ı depremlerde bile kar amaçlı şirket olarak yöneten Başkan Kerem Kınıklı, hala makamında oturuyor utanmadan İktidar borazanlığı yapıyor. Bakanlarının çoğu birinci sıradan milletvekili adayları. Hem bakanlık yapıyorlar hem de seçimlere hazırlanıyorlar. Bunca felakette, bunca beceriksizlikte, başarısızlıkta iktidarın hiç suçu yok. Her şeyin suçlusu sizsiniz, biziz. Geçmişte hangi nedenle olursa olsun bu iktidara oy vermiş olabilirsiniz. Ama yeni bir felaketin bu iktidar tarafından ilan edilen suçlusu olmak istemiyorsanız, desteğinizi bize verin. Gelin bu güzel ülkeyi hak ettiği yere hep birlikte taşıyalım"
(Nevin Yüksel) 
 
Paylaş