Mutan; "Yol yol diyenler; buyursun, taşınsın"

870

 Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan Belediye Konferans Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Mutan, açıklamasında ilk olarak MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın Genel Kurul’da kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara karşılık verdi. Yeni Çanakkale Devlet Hastane’si yolunun dün, 7 Haziran itibari ile bittiğini açıklayan Mutan; “Yol yol diye bağırıp duranlara sesleniyorum. Hadi bir ay içinde taşının. Buraya yazıyorum. Taşınmaları, Ağustos sonu Eylül ya da Kasım’ı bulacak” dedi.   Hastane yanında bulunan hazine arazisinin TOKİ tarafından gasp edildiğini belirten Mutan; “TOKİ’de kamu mu, kamu. Kamuda halk. O zaman halka, garibana ev yapsın. Hasat paylaşımına girilip zengine, ona buna peşkeş çekilecekse burayla ilgili sonuna kadar kavga edeceğim” şeklinde ifadelerde bulundu. Çıkartılan zeytin yasası için Hükümet’e bu yasa sizi götürür diye seslenen Mutan son olarak, havaalanının kentin gelişimine engel olduğunu açıklayarak; “Bu havaalanını kaldırın buradan. Bu havaalanı kentin gelişimine engel.  Mania teşkil ediyor” dedi. MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın gazetelerdeki demecini okuyan Mutan, Pınar’a cevaben; “MHP İ Başkanı Hakan Pınar gazetelere verdiği demeçte ‘Ey Mutan…’ diyerek, beni kongrede gündemine taşımış. Ben dedim ki; ‘Devlet Başkanlığı’nda bir üçüncü parti olmaz. A parti, b parti olur’ dedim. Bu yüzden MHP’nin tutum ve davranışı evet’ten yana olunca o zaman evet’in amiral gemisi AKP’ dedim. ‘MHP bu anlamda yeniden kurulacak olan siyasal sistemde bitmiştir’ dedim. Oradan yola çıkarak yüzde 80-90 MHP’li kardeşim hayır verdi. Bende şöyle bir çıkış yaptım. Vicdani olan, aklı olan, yurdunu, vatanını seven MHP’lileri davet ettim. Hakan bey, alınganlık göstermiş. Ben Hakan beyi davet etmedim ki. Ben yurdunu seven MHP’lileri davet ettim. Kusura bakmasın ama o kendi alınganlığı. Ben birebir Hakan Bey buyurun CHP’ye gelin falan demedim. Bunun altını çizmek istiyorum.  Vermiş olduğu beyanda kendilerini yok sayan zihniyetin, Kepez Belde Teşkilatı olduğunun da altını çizmiş oldu kendisi. Kafamızı karıştırmayın falan diyor. Referandum sonrası Kepez’de birliktelikten bahsediliyor. Birlik beraberliğin Kepez’deki oranı yüzde 30, Yüzde 70’te hayır çıktı. Vicdanlı, temiz, saf, yurdunu, vatanını seven bütün insanları, MHP’lisi, AKP’lisi her neyse hepsini çağırıyorum. CHP yüzey çıkmalıdır, adam gibi yol almalıdır, başka türlü hedefine de ulaşamayacaktır. Bunun da altını çizim” dedi.

 

“Yol bitti buyurun taşının”

Hastane yolunun bittiğini açıklayan Mutan, şu ana kadar yolu bahane edenleri bir ay içinde taşınmaya çağırdı. Mutan, bitirilen hastane yolu ile ilgili olarak;  “Hastane yolu mayıs sonu ya da haziranın ortasında biter dedik. Bugün, Haziran’ın 7’si. Hastane yolu bitti. Buradan ilgili kurum ve yetkililere sesleniyorum. ‘buyurun taşının. Hiçbir engeliniz yok. Ne kadar sürecek, Eylül Ekim’i bulur. Bulmaz diyorlarsa hadi bir ayda taşının. Yol yol diyorlardı. Yol bitti. Sadece cihazlar olduğu için onkoloji hastalarını kabul ediyorlar. Bir diğer konuya değinim. Geçen bir gazeteci arkadaşımız gelmişti. Yağmur yağıyor hastaneyi su basıyor. Yağmur suyunu binadan uzaklaştıracaklarına. Yağmur suyunu binaya, acilin kapısından getirip aşağıya depoya gidiyor. Aşağıya Bit müteahhitlik, mühendislik hatası var. Biran önce acilin içerisine giden o suyun yolunu aşağısına doğru, yağmur suyuna doğru verecekler. Biz, o yolun yağmur suyunu da yaptık, doğalgazını, telefonunu da yaptık. Elektrik orta refuju akşam yanmıyordu. Bugün UEDAŞ’ı arayacağım. Bir an önce yaksınlar. Kavşak bitti, kavşak aydınlatması yok. Kazıyorlar, yıkıyorlar, tekrar yapıp, tekrar çimleyeceğiz. Bu kavşağı yaparken bununa altına boru döşeyelim demediniz mi? Demişler. Yeniden kepçeler orada ve kazı yapıyorlar. Rezil rüsva bir durum. Bu kavşak aydınlatılırken, aydınlatma projesi yok muydu? Yoktu da sonradan ilave edilemez miydi? Böyle devlet aklı olmaz. Kavşağın aydınlatılmasını bizden de bilmesinler. Hastane Yolu dün akşam altıda bitti. Evet taşının. Yol yol diye bağırıp duranlara sesleniyorum. Hadi taşının bir ay içinde. Buraya yazıyorum. Taşınmaları Ağustos sonu Eylül ya da Kasım’ı bulacak” şeklinde knuştu.
   
“Zengine peşkeş çekilecekse sonuna kadar kavga edeceğim”
Hastane yanında bulunan hazine arazisinin bitirildiğini vurgulayan Mutan  Bir diğer konu, Kalabalı köyüne doğru hastane yanında hazine arazisi vardı. TOKİ buraya el atmış, ele geçirmiş, gasp etmiş. Kamu arazisi. TOKİ’de kamu mu, kamu. Kamuda halk. O zaman halka, garibana ev yapsın. Hasat paylaşımına girilip zengine, ona buna peşkeş çekilecekse burayla ilgili sonuna kadar kavga edeceğim. Bu konu ile ilgili net konuşuyorum. İl Özel İdaresi Özel Sekreteri Can Vali vardı. Vali Yardımcımız tayin oldu, tekrar Sivas’a gitti. Ben kendisi ile görüştüm dedim ki, ’bundan önce Defterdarlıkla, Milli Emlakla yazışmalarımız oldu. Bu bölgeyi kamu yararı noktasında resmi hizmet alanı ilan ettik. Milli Emlak tarafından mahkemeye gittiler neden? Çünkü TOKİ bura ile ilgili bir takım yazılar yazdı. biz cevap falan vermedik. Buraya dönük bir plan proje vardı. Daha sonra Can Vali ile oturduk konuştuk ‘bölge büyüyor, bölgede okula, camiye, hastaneye ihtiyaç olacak” dedik. TOKİ’nin plan yapma yetkisi var. Yaptığı zamanda bizim üstümüzde bir yetkisi var.  Ama biz burayı ‘Resmi Hizmet Alanı’ ilan ettik. Ya resmi hizmet alanı ilan edilecek, ya garibana ev yapacaklar, ya da bu işin içinde bir müteahhit var, o takip ediyor. Can Vali’yi de o yedi. Biz kendisi ile anlaştık kendisi arayıp ‘müjde veriyorum TOKİ ile ilgili gerekçeli rapor hazırlayacağız, bu rapor üzerinden büyük ihtimalle geriye dönecek’ dedi. Geriye kendisi döndü. Arazi dönmedi. Benimki iddia. İlgilenen her kimse zehir zıkkım olsun. Başka bir gerekçe varsa söylesinler. İnatla TOKİ arazisinden gitti diyorum. Benle teması olan konu bu.    O arazi kamuya, hazineye ait. Birilerine peşkeş çekilmemeli. Orada bir çekim alanı oluştu, oraya birileri asıldı. Herkes görecek ama şimdiden kamuoyunun dikkatini çekelim.
 
“Mavi Bayrak yeniden asılacak”
Mavi Bayrağın bugün kepez sahiline çekileceğini belirten Mutan; ““2017’de Mavi Bayrağa girildi. Mavi Bayrak her yıla alınıy0or. Eğer kriterleri tutturamazsanız mavi bayrağı elinizden alıyorlar. İlgili bölge sorumlusu yarın, 8’inde burada. Mavi bayrağımızı plajımıza asacağız” dedi. 
 
“Gezi, referandum götürmedi ama zeytin götürür”
Zeytin yasasına karşı eleştirilerde bulunan Mutan, çıkartılacak yasa ile ilgili olarak; Türkünün birinde zeytin yaprağı yeşil diyor. Bu ara biz zeytin yasası çıkartmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz, zeytin kadim ve kutsal bir ağaç. Ben size bir şey söyleyeyim. Bu hükümeti götürecekse zeytin götürecek. Zeytine dokunamayın. Çiftçi, tarımda yeteri kadar dara girdi. Bin yıllarca yaşayabilen bu ağaç kutsal bir ağaç. Ürünleri de ilaç dozunda bir ağaç. Zeytine dokunmayın. Dokunan yanıyor. Bu uyarı falan değil. Halkın dillendirdiği bir söylemi bende hazır bir basın toplantısında söylüyorum. Sizi zeytin götürür. Gezi götürmedi, referandum götürmedi ama bu zeytin sizi götürür” şeklinde konuştu.
  
“Kaldırın şu havaalanını”
Havaalanının kentin gelişimine engel teşkil ederek kaldırılması gerektiğini vurgulayan Mutan son olarak; “Paralı uçak seferlerini çoğalttık. Birde GESTAŞ deniz yolu ile hava taşımacılığına başlamış. Burada seferler azaldı, terminal büyüdü. Bu havaalanını kaldırın buradan. Bu havaalanı kentin gelişimine engel. Mânia teşkil ediyor. Hastanenin bulunduğu bölgede mania diye tutturmuşlar. Hastaneye izin veriyorsun, plan projesi TOKİ tarafından onaylanmış bir proje üzerinden bizde vermişiz. Valilik, bizim oradaki plan notlarımız idari yargıya taşıyor. Ne yapmaya çalışıyorlar. Zaten ülke ekonomisi inşaat sektörü üzerine oturtulmuş. Sivil Havacılık, durdurun bu inşaatları diyor.  Valilik, bak böyle yaparsanız durur diyor. O zaman çökertin ekonomiyi. Ekonomi çökmüş zaten. Yargıya neden gidiyorsunuz.  Orada üç tane memur her şeyi biliyor mu? O memurlar eziklik içinde. Çünkü muadilleri piyasada bir imza için 15 Bin lira alırken, 3-4 Bin lira maaş aldıkları için, muadil mühendisler, mimarlar eziklik içinde rapor hazırlıyorlar. Bu akılla da Valilik yargıya gidiyor. Çok gördük yargıları, valileri. Geliyorlar, gidiyorlar. Biz burada yaşıyoruz. Gelip gidersiniz ama biz burada yaşamaya devam edeceğiz. Birçok hakim savcı FETÖ’den içerde. 2010 Mayıs’ında da bize yapmışlardı. Bize yapan hâkim savcıların hepsi içerde şu an. Geçen toplantıda söyledik. Sarışın bir çocuk dedik. Kim dediniz, bizde onu da siz bulun dedik. Bu havaalanı kakmalı.   Burada yönetici olanlar bu toprağın dününü, evveliyatını bilmek zorunda. Kafasına göre sabah uyanıp kalkmamalı. Kendi gerçeği ile yüzleşmeli. Hak hukuk aranıyorsa birazda vicdanlarda aranmalı. Böyle bir düzen yok. Muhalefet yoksa demokraside yok” açıklamasını yaptı. 
(Eren Aşnaz)   
Paylaş