havadurum

Mutan "Hangi adayı desteklediğimi kahvelerde açıklayacağım"

1349

 Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, aylık olağan basın toplantısını dün Kepez Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Mutan, konuşmasında Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler’ programına çağrı yaptı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde çıkan yangınla ilgili konuşan Mutan, yapılan eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, itfaiye ekiplerinin yangını kısa sürede kontrol altına aldığını söyledi. Mutan, konuşmasında yerel seçime dair görüşlerini paylaştı. Kendi partisinin adayı CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan’ı eleştiren Mutan, kahveleri gezerek hangi adayı destekleyeceğini açıklayacağını söyledi. Konuşmasına, bugün gerçekleştirilecek programa çağrı yaparak başlayan Mutan; “Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Programı çerçevesinde bu gece Türkiye’ye inecek, yarın ve öbür gün bizimle olacak İtalyan bir hanımefendi geliyor. Yaklaşık 134 üyenin olduğu 1934 yılında kurulan Avrupa Konseyi’ne Türkiye’de Bursa Osmangazi’den sonra üye olan ikinci olan yeriz.  Bu konuda öğretim görevlilerimiz yardımcı oldular. Bugün saat 10’da burada başlayacak. Halkımızı da bu konferansa davet ediyoruz” dedi. Mutan, Devlet Hastanesi’nde çıkan yangına yapan eleştirilerin gerçekçi olmadığını ifade ederek; “25 Şubat sabah 6 gibi Devlet Hastanesinde çıkan yangında felaket tellallığı yapanlar var. O kişiler orada değildir. Benim itfaiye ekiplerim olaya kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden kontrol ettiler” dedi. 8 Mart’ta yapılacak kadınlar panelinde kadın konuşmacı olmaması eleştirilerine cevap veren Mutan; “8 Mart Panelinde neden 5 tane erkek konuşmacı var diye eleştiriler yapılıyor. Çünkü 5 tane Belediye Başkan adayı var. Kadınlar neden aday olmadınız…” Mutan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili görüşlerini paylaştı. Seçimi kazanacak ekiplerin performansının önemli olduğunu ifade eden Mutan,  CHP aday tanıtım toplantısına kendisine teşekkür edilmediğini belirterek, aynı zamanda CHP adayının belediye tarafından yapılan açılışlara gelmemesine de eleştirilerde bulundu.  

 
“Aday tanıtım toplantısında ince ince eleştirildik” 
Mutan konuşmasında; “31 Mart yerel seçimleri için bundan sonra Kepez’de maçı alacak takımın performansı önemli. Kepez’de yapılan Belde Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısında her ne kadar ismimi zikredilmese de ince ince eleştirildik. Bir teşekkür dahi edilmedi. Avrupa Konseyine dokunduk. İnşallah devamını getirebilir bir adayla Kepez yürümeye devam eder. CHP adayı hiçbir ağacın dibinde durmadı. Kreş açtık, yoktu, serayı açtı yoktu, park açtık yoktu. 8 Mart’ta yine yok. Aday tanıtım kitapçığında kadınların adı geçmiyor” dedi.
   
“Bağımsız adayın performansını beğeniyorum”
Konuşmasına; “Çanakkale’nin özgürlüğü, 12 Eylül öncesi Devrimcilerin bu sokaklarda bıraktığı izlerdir” diyerek devam eden Mutan; “Bunun mirasçısı da Çanakkale halkıdır. Kimse bu özgürlüklerin de sahibi değildir. 12 Eylül öncesi o sokaklarda ayak izlerimiz var, sesimiz var, o ses devam etsin diye devam ediyoruz. Dünün değerlerini yaratanların değerlerini yiyerek siyaset yapmak doğru değildir. Daha fazla bir şey demek istemiyorum. Diyeceklerimi bundan sonra daha yüksek sesle halkla bir araya gelerek söylemeye devam edeceğim. Kahveleri gezip Mart ayında kimi destekleyeceğimi açıklayacağım. Şu ana kadar kimi destekleyeceğimi açıklamadım ama kimi desteklemeyeceğimi anladığınızı sanıyorum. Kepez benim elimde büyüdü. Birçok insan da bunu söylüyor. Adaylık performansında en iyi belli. O da bağımsız aday. Atatürk ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyor. Yolumuz Atatürk’ün yolu” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş