Mutan "Demokrasi istemek suçsa, suç işliyorum"

929

 Dün basın mensupları ile Kepez Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP’nin yerel seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP tarafından alınan ön seçim kararının demokratik ve beklenen bir adım olduğunu belirten Mutan; “Merkez İlçe Başkanlığımızın Cumhuriyet Halk Partisinin geleneğine ve demokrasiye uygun olarak hem Kepez`de, hem de Çanakkale Merkezde tüm adaylarının, CHP üyelerinin özgür iradesiyle belirlenmesi için aldığı eğilim yoklaması kararı, tüm partililerimize kendilerini değerli ve yönetiminde söz sahibi olduklarını hissettiren son derece demokratik ve beklenen bir adımdır. Bundan sonra önemli olan, bu sürecin tarafsız, şeffaf ve adil bir biçimde, hiç kimsenin aklında en ufak bir şüphe kalmayacak şekilde sonlandırılmasıdır” dedi. Açıklamasında İmtiyazlı üye olmaması gerektiğini belirten Mutan; “İnsanlara bir imtiyaz hissi verdirir noktada tutum ve davranış sergilerseniz. Bu bahsettiğiniz örgüt temayülü şaibe içerir” dedi. Şu anda aday adayı olduğunu ancak, hangi liste ile sandığa gideceğini bilmediğini ifade eden Mutan; “Üst sandık kurulu olsun ve her aday adayından bir eleman olsun. Parti yönetiminden de bir üst kurul olsun” dedi. Neden bütün sandıklar aynı gün içerisinde konulmuyor? Şeklinde soran Mutan; “Hesaplar mı var? Belediye Meclisini ve İl Geneli yapmamak için mi? Birilerine o yetkiyi vermek için mi ön seçimi yapıyorsunuz. Son başvuru Ekim’in 26’sıydı. 7 Kasım’da imtiyazlı üyeler dosya verdi. Bu partide imtiyazlı üye olmasın diye mücadele veriyorum” dedi. 

 
 
“İmtiyazlı üye yoktur”
Açıklamasına ‘imtiyazlı üye yoktur’ diyerek başlayan Mutan; “Olmamalıdır. Bu partide herkes eşit üyedir. Ama insanlara bir imtiyaz hissi verdirir noktada tutum ve davranış sergilerseniz. Bu bahsettiğiniz örgüt temayülü şaibe içerir. Bunu insanlara izah edemezsiniz. Eğer biz, Genel Seçimlerden çıktığımızda, ‘bir şaibe var’ diyorsak. ‘Bir takım programlarla oynanıyor’ diyorsak, böyle oyunlar oynamamalıyız. Açık, şeffaf, hak hukuk zemininde adaletli davranmalıyız.  Yapıyor muyuz?  Yapamıyoruz. Bugün ayın 15’i,  10 gün sonra merkezin, üç gün sonra Kepez’in seçimi var. Kepez’den konuşuyorum. Partinin yöneticileri aklını başına alsın. ‘Ya adam gibi yönetsinler, ya da adam gibi yönetsinler’. Başka çıkış yok. Ben şu anda aday adayıyım, hangi liste ile sandığa gideceğimi bilmiyorum. Önerilerimiz var. Üst sandık kurulu olsun ve her aday adayından bir eleman olsun. Parti yönetiminden de bir üst kurul olsun. Kaç sandık olacak biz bilmiyoruz. Ben kaç sandık olacağını sandık bölgelerine göre bilmeliyim. Böyle bir alışkanlığımız yok, nasıl bir çözüm üreteceğimizi daha henüz anlayamadık’ diyecekler. Daha elimizde avucumuzda hiç bir şey yok. Kepez’de seçime gidiyoruz. MYK Çanakkale’deki Merkez ilçenin alıp yollamış olduğu kararı onadı mı? Yani örgüt temayülü olacak mı? Bilmiyoruz. Dün 147 tane Belediye Başkan adayı açıklandı. Çanakkale açıklanmadı. Neden? Çoklu aday var ancak Yalova’da da çoklu aday var. Fakat Yalova Belediye Başkan adayı açıklandı. Bu halkın bilme ve öğrenme hakkı var” dedi.
 
  
Neden bir şeyleri kapatıp örtmeye çalışıyorlar”
Açıklamasına, “Neden bir şeyleri kapatıp örtmeye çalışıyorlar” diyerek devam eden Mutan; “Kaygılarımı dillendirdim ve bunun takipçisiyim. Bu takibimi sizlerin üzerinden yapıyorum. Ben bu ülkeye demokrasi gelsin diye uğraşıyorum. Demokrasi istemek suçsa suç işliyorum. Gizlemeyeceğim, saklamayacağım. Söz veriyorum. Aday adaylığı sürecinin nihayetinde ben aday olursam ve seçilirsem, açık kapı siyaseti orada da devam edecek. Ben neden STK’ları geziyorum? Birlikte yönetelim anlayışı olduğu için geziyorum. Ben örgütlü ve çağdaş toplumdan yanayım. Bütün yapılarla Çanakkale’yi yönetmek istiyorum. Bir yere seçildikten sora bütün hükümdarlık değerlerini kullanma hakkı bu partide olmamalıdır. Bunu kavgası içerisindeyim. Hak ve hukuk içerisinde davranılacak. Çağrım bütün halkadır. Özelinde de içerisinde siyaset yaptığım partiyedir.  Neden bütün sandıklar aynı gün içerisinde konulmuyor. Hesaplar mı var? Belediye Meclisini ve İl Genel Meclisi yoklamasını yapmamak için mi? Birilerine o yetkiyi vermek için mi ön seçimi yapıyorsunuz? Son başvuru Ekim’in 26’sıydı. 7 Kasım’da imtiyazlı üyeler dosya verdi. Bu partide imtiyazlı üye olmasın diye mücadele veriyorum. Bu Ömer Faruk’un, bu dönemle alakalı çığlığıdır. Bu süreç böyle gidiyor. Sakata gelmemesi için emek harcayacağım” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş