Mutan; “Bu işler el kesesi ile olmaz”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında Kepez halkına sorulmadan İl Genel Meclisi tarafından alınan kararın yanlış olduğunu bildirdi. AKP İl Başkanı Muzaffer Kutluya da yanıt veren Mutan; “ İktidarın nimetlerinden faydalanırken biraz da gariban yoksulları düşünün olur mu?” diyerek seslendi.

641
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan düzenlediği basın toplantısında beldeyi yakından ilgilendiren konularda açıklamalarda bulundu. İl Genel Meclisinin kepez hakkında verdiği kararı doğru bulmadığını ifade eden başkan Mutan; “Eğer bu kentin yöneticileri birbirlerine karşı samimi duygular içinde olmazsa bu kente hep birlikte zarar veririz. Meclisteki seçilmişler Kepezle ilgili karar verirken buradaki halka danışmalıdır” dedi. 960 TOKİ’nin yolu için Karayollarını ve Çanakkale Valisini göreve çağıran Mutan son olarak AKP İl Başkanı Muzaffer Kutluya da yanıt verdi. Haksız hiç bir kazancı yaşam hanesine yazmadığını ifade eden Mutan; “İktidarın nimetlerinden faydalanırken biraz da gariban yoksulları düşünün olur mu?” dedi.
 
“Babanızın malını mı veriyorsunuz?”
İl Genel Meclisinin 9 Şubat tarihli oturumunda kepezle ilgili karar alındığına dikkat çeken Başkan Mutan Meclis üyelerine seslenerek “Bir başkasının şeyiyle bir yere girmek denir buna,  el kesesi ile olmaz bu işler” ayıptır” dedi.
 
Mutan konuşmasında şunları söyledi; “Tıp fakültesi hakkında İl Genel Meclisinin 9 Şubat 2012 tarihli kararı var. Karar da “Gündemin altıncı maddesinde yer alan "Komisyon raporlarının görüşülmesi" başlıklı maddesinin görüşülmesi sırasında "Mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait Kepez Beldesinde bulunan tapunun 2 pafta, 488 parselinde kayıtlı 4.975 m2 lik taşınmazın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisi" hakkındaki İmar ve Bayındırlık ve Karma Komisyonunun raporları okundu ve görüşmeye açıldı; Yapılan görüşme ve müzakere sonucunda; Mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait Kepez Beldesinde bulunan tapunun 2 pafta, 488 parselinde kayıtlı 4.975 m2 lik taşınmazın; imar durumunu çözdükten sonra 2 yıl içerisinde hastane yapımına başlanması, 2 yıl içerisinde hastane yapımına başlanmaması durumunda tahsisin iptali kaydı ile bedelsiz olarak 25 yıl süre ile Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisinin uygun olduğuna, İl Genel Meclisinin 09 Şubat 2012 tarihli birleşiminde yapılan işari oylama sonucunda, yukarıda yazılı karamı aynen onayına oy çokluğu ile karar verildi” deniyor. 
 
Eğer bu kentin yöneticileri birbirlerine karşı samimi duygular içinde olmazsa bu kente hep birlikte zarar veririz. Aklımızı geriye doğru götürelim. Sayın rektör biz kepezden vazgeçtik tıp fakültesini Terzioğlu Yerleşkesi girişine yapacağız dedi. Peki bu ne perhiz bu lahana turşusu. İşaret ettiğim yer meydanda daha önce ilkokul olan Pazar yeri  belediye binası tıp fakültesi adacık şeklinde bir alan. Amacınız ne? Üzüm mü yemek bağcıyı mı dövmek anlaşılır gibi değil. Başkan ve meclis üyelerini şu meydanda bina yapılması ile alakalı kanaatim alacakları karar kepezin kalbine saplanmış hançerdir.
 
AKP Milletvekili Sayın Daniş, Çanakkale çarşı projesi durdurulsun diyor şehir meydanı daraltıyor diyor. Bu şehir meydanını öldüren bir yaklaşım ama biri ağzını burnunu açmıyor.  Arkadan dolanarak olmaz. 9 Şubatta il genel meclisin de karar alınıyor. 9 Marta da bir partinin belde başkanına açıklama yaptırılıyor. Hala meydanda tıp fakültesi ile alaka kurdurularak. 4 ay öncede rektör terzioğluna yapacağız diyor. Belde başkanına cevap verirken tabi tıp fak değerlidir dedim. Ama hala anlamaz bir noktada bu tür adımlar atılıyor.
 
İl genel meclisinde seçilmiş halkı temsil edenlere de seslenmek istiyorum, “Bir başkasının şeyiyle bir yere girmek denir buna,  el kesesi ile olmaz bu işler” ayıptır. Bize bu konuda sormak gibi bir nezaket örneği gösteremezler miydi? Sağ olsun CHP Meclis üyesi Hakkı Öztürk bana iletti konuyu. Ben de eskiden ilkokul şimdide antik tiyatro çay bahçesi olduğu yer dedim. Karar da il genel meclisinde oy çokluğu ile alınmış diyor. Kararı alanlar Çanakkale deki seçilmişler Ayvacık Eceabat Gelibolu. Bayramiç’te seçilmişler Kepezle ilgili karar vermeden önce Kepez`in seçilmişlerine danışın. Kepez halkı bunu istiyor. Sizin yaşadığınız alanla ilgili size danışmadan alınan karar ne kadar sağlıklı olur.
 
Bu akıl dışı yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu konuyu mahkemeye taşıyacağız. Bizim sizin önünüze getirdiğimiz 1/25 bin ölçekli kepezin gelişimine hizmet edecek imar plan tadilatlarını onaylayın da kepezin önünü açın. Her imar konusu mahkemeye gitmesin. Bir şeyi doğru yapmak istiyorsanız orada yaşayanlara danışın. Babanızın malını mı veriyorsunuz? Bu meydan kepez halkının malıdır. Halka sormadan birilerine burayı peşkeş çeker gibi malı götürttürmenin alemi var mı?”
 
 
“Karayolları gereğini yapsın”
960 TOKİ de yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Mtan; “960 TOKİ de üst geçit yok. Yaya kazası oldu. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Araç kazası da oldu. Yol giriş ile ilgili TOKİ 960 ta yaşamını sürdürenler o yolu bu hale getirenlere il koordinasyon kurulu toplantısında ifade ettim. Bu girişlerin üst tarafı ile ilgili karayolları görevini yapmalıdır. O hale onlar getirdi. Bir an önce yapın valiyi göreve davet ediyorum araçlar zarar görüyor. Bir el atıversinler. O yol Çanakkale belediyesi sınırları içinde kalıyor. Askeri bir yoldur. Askere tahsisli bir yoldur. Büyük TOKİ yol girişi yapmadan bin tane bina yapmıştır.  Yol hava radarın yoludur Çanakkale ile kepez belediyesi ile alakası yoktur. Bu yolu karayolları bu hale müteahhit ile getirdi. Bir an önce o giriş rahatlatılmalıdır. Hamidiye mahallesi sakinleri de o yolun belediyemizle alakalı olmadığını bilmelidir. Biz elimizden geldiğince bir düzeltmeye gittiğimizi bilsinler” diye konuştu.
 
“Sizin kapatacak yeriniz yok”
AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun gemileri ile ilgili yaptığı açıklamayı da değerlendiren Başkan Mutan; “AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu iddialarla ilgili demeç vermiş. İki gemisi yokmuş kendisinin değilmiş % 20 hisse kardeşininmiş % 40’a çıkmış. Çardak Gelibolu hattındaymış becayiş olmuş. Benim bir tane açığım varsa ve söylemezsen müfterisin sayın başkan. Bizde açık yok. Sizin de kapatacak yeriniz yok. İsterse Mutan’a devredelim demiş, Mutan haksız hiç bir kazancı yaşam hanesine yazmadı. Eğer  birine verecekse siyaseten bir büyüğünün gemicikleri var. Onun filosuna eklesin. İlerde il başkanlığı seçimi var. Oradan da il başkanlığına devam edersin. Sana hayırlı işler. İktidarın nimetlerinden faydalanırken biraz da gariban yoksulları düşünün olur mu?” dedi.
Paylaş