Mutan ‘Ön seçim’ dedi

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 2015 genel seçimlerinde CHP`nin Çanakkale`de milletvekili adayını belirleme noktasında üye bazlı ön seçim yapması halinde milletvekilliğine aday adayı olacağının sinyallerini verdi.

741
Kepez Belediyesi`nin hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında 2015 genel seçimlerine değinen Başkan Ömer Faruk Mutan, ekibi ile birlikte bir değerlendirme yaptıktan sonra Aralık ayının sonuna doğru CHP`den Milletvekilliği aday adaylığı kararı ile ilgili düşüncesini kamuoyuna ileteceğini söyledi. Mutan; "Özellikle 2015 seçimlerine dönük şu anda bir niyet gezdiriyorum. Bir örgüt içi süreci örüyorum. Örgütleri ziyaret ediyorum ve üyelere dokunmaya çalışıyorum. Bu sürecin bir takvimi var. Kendime bir yol haritası çizdim. Aralık ayının sonu itibariyle eğer biz niyetimizi bir karara dönüştürürsek, bu konuyu kamuoyu ile paylaşacağım. Ama adaylık devam ama tamam noktasında kararımızı Aralık ayının sonuna doğru vereceğiz. Şu anda herkes niyetini beyan ediyor ve süreci paylaşmaya çalışıyor" dedi.
 
"Ön seçim şart ve üye bazlı olmazsa olmaz"
"Ön seçim şart ve üye bazlı olmazsa olmaz" diyen Başkan Mutan; "Hiç kimseye iftira ya da çamur atmayacağım. Aklımızı ve gönlümüzü yarıştıracağız. Bundan önceki kongre süreçlerinde de hep şunu iddia ettim. Ön seçim çarşaf liste. Bütün il ve ilçe kongrelerinde hep bu söylemime devam ettim ve ediyorum. Sandık tek başına yeterli mi diye sorarsanız. Sandığa giden yol da demokratik olmalı. Adil olmalı ve herkese eşit olmalı. Mevzuattaki yasalarla ne kadar olur? Onu da kamuoyunun takdirine bırakayım. Siyasi Partiler Yasası`na bakın, kesinlikle adil, adaletli bir seçimin yapılmasını ön görmüyor. Ama bir hakim denetiminde, yargı denetiminde tüm üyeli ön seçim bence artık konuşulmaması gereken, işin kendi doğasında olması gereken bir durum diye ifade ediyorum" şeklinde konuştu.
 
"Yasakçı bir zihniyete karşıyım"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, yasakçı bir zihniyete karşı olduğunu vurgulayarak şu şekilde konuştu: "Ben yasakçı bir zihniyete karşıyım. Siyaset arz ve talep olayı aynı piyasa ekonomisi gibi. Madem milletvekilliğine aday olacaktın niye belediyeye başkan adayı oldun gibi sorularla da karşılaşıyorum. Siyasette yer parselasyonu yok. Siyaset yaşamın kendisinde var. Siyaseti her noktada yapmaya devam edeceğim. Ama benim şu iddiam var. Orada rejim tehdit altındayken bu sıcaklık yaşanırken ben buradan da katkı sunabilirim. Ama iddiam şu ki ben orada daha çok katkı sunacağıma inanıyorum. Ben bu işi inatla daha iyi yapacağım diyorum. Hiç kimseye de buradan çamur atmak ve benzeri gibi akıl ile yola çıkmıyorum. Daha iyisini, daha güzelini ve daha doğrusunu yapacağım. Belediyeyi kaybederiz diye ifadelerde var. Yok böyle bir şey. Şu anda meclis aritmetiğinde bizim 6 tane meclis üyemiz var. AKP`nin 4 tane MHP`nin de bir tane var. Yani matematik olarak ben gittiğim zaman yeni bir seçim yapılmayacak. Meclisin içinden gelecek."
 
 
"Üyelerin ve halkın desteğiyle yola çıktık"
CHP`li üyelerin ve vatandaşların desteğiyle yola çıktığını ifade eden Başkan Mutan; "Genel merkez müsaade etmez diye düşüncelerde var. Herkes genel merkez olmuş. Yok böyle bir yaklaşım. 2011 genel seçimlerinde Genel Merkezin böyle bir defansı olmadı. Böyle bir rezerv koymadı. 2011 yılında böyle bir yasakçı anlayış yoktu. Sene 2014 biz özgürlüklerin ve demokrasinin gelmesini isteyen insanlarız. Bırakın buna üyeler karar versin. Bize destek veren üyelerimiz ve vatandaşlarımız var. Biz bu desteklerden dolayı yola çıktık. İlle olacağız diye de bir şey yok. Olur mu olmaz mı bunu ekibimizle birlikte oturup değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Mutan AKFA`ya da değindi
Eski AKFA Fabrikası`nın olduğu alandaki imar değişikliği ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Başkan Mutan; "Ben projeyi usul açısından yıllardır Çanakkale`yi meşgul etmesi bence bir siyasinin bu işle ilintili olmasından kaynaklanıyor. Ben o projeyi gördüm. Benim meclisime gelseydi bu projeye ben evet verirdim. Net ifade ediyorum. Bence burada yanlış bir yol ve yöntem izlendi ve bir siyasi konu yapıldı. Bence kamuoyu ile paylaşsalardı, kamuoyu bu konuda ikna olurdu gibime geliyor. Oranın mimarı da bildiğim kadarıyla İstinya Parkı çizen mimar. Yöntem olarak önce kamuoyu ile paylaşılsaydı, kamuoyu projenin arkasında dururdu gibi geliyor" diye konuştu.
Paylaş