Müdür Baştürk UMKE gönüllüsü sağlıkçılarla buluştu

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Haftası dolayısıyla Çanakkale’de görevli UMKE gönüllülerini makamında ağırladı.

342

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, 5-11 Ağustos UMKE Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de gönüllü 168 UMKE sağlık personelini temsilen kendisini ziyaret eden Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Ersin Çoban ve sağlık personellerinin UMKE haftalarını kutladı.

Müdür Baştürk, 6 Şubat 2023 depremi başta olmak üzere pek çok afette olay yerinde, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda, Medikal Arama Kurtarma faaliyetlerinde bulunan ve yaralılara ilk müdahaleyi yapan, fedakâr ve özverili çalışmalarından dolayı UMKE’de görev alan tüm sağlık personeline teşekkürlerini iletti.

UMKE nedir?

Asil işinin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında her türlü afet durumunda yaralılara sağlık hizmeti sunabilmek için olay yerine intikal edip medikal müdahale etmek üzere gönüllü olan ve bu konuda eğitim alan sağlık personelinden oluşur. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş