havadurum

Mucit mühendisten büyük buluş...

Makine Mühendisi Muhterem Sayılgan, doğalgaz faturasında %40`lara varan tasarruf sağlayan tescilli ürünü piyasaya sundu. Mucit mühendis tarafından üretilen ürün, vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

1294
 
 
Makine Mühendisi Muhterem Sayılgan yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı BİREYSEL HERMETİK BACALI KOMBİLERDE yanma verimini arttıran ve kombilerde doğal gaz tasarrufu sağlayan projesini KOMTAS ticari marka ve tescilli modeli ile hayata geçirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Makine Mühendisi Muhterem Sayılgan, ürünle yaptıkları örneklemelerde; geçen sene bu aylarda 220 lira doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaşın bu sene KOMTAS kullanımıyla birlikte doğalgaz faturasının 165 lira’ya düştüğünü söyledi. Bir diğer örnekte ise merkezi ısıtma kullanıp sadece hermetik doğalgaz şofbeni kullanan bir abonenin aylık 18 lira olan ödemesinin 11 lira’ya düştüğünü de belirten Sayılgan; “Noter huzurunda yapılan testler ışığında elde ettiğimiz %22’lik yakıt verimi, kış şartlarında bu yeni modelimizle %40’lara varan verimliliğe yükselmiştir. Bahsi edilen bu verim KOMTAS hava –egzoz seperatörünün kullanılmasıyla TAM YANMA sağlanan kombilerde YAKIT TÜKETİMİNİ azaltmış, aynı zamanda ISINMA KONFORUNU da yükseltmiştir. Halkımızın yeni çıkan bu ürünümüze olan ilgisi bizi çok memnun etmektedir” dedi.
 
 
“Tasarrufuyla ürünün kendisini amorti edeceği garantisini veriyorum”
İki aylık doğalgaz tasarrufuyla ürünün kendisini amorti edeceğinin garantisini de veren Sayılgan; “Buradan tüm ülkemize, doğalgaz faturalarından yakınan halkımıza seslenmem gerekirse bu ürünü satın alıp kullanmaları halinde iki aylık doğalgaz tasarrufuyla ürünün kendisini amorti edeceği garantisini veriyorum. Bu sebeple arkasında durduğum bu ürünü kış sezonunda iki ay kullanıp herhangi bir sebeple beğenmeyen ve üründen memnun kalmayan vatandaşlarımızın talepleri halinde ürünü geri alarak paralarını iade etmeyi kabul ediyorum” diye konuştu. KOMTAS kullanımıyla tüketiciye memnuniyet garantisini verdiklerini kaydeden Sayılgan, bu garantinin her daim arkasında olduğunu beyan ederek montajı çok kolay olan ürünün promosyon fiyatının şu an 100 lira olduğunun da altını çizdi.
 
KOMTAS NEDİR?
KOMTAS EVLERİMİZDE KULLLANILMAKTA OLAN YOĞUŞMALI – YOĞUŞMASIZ 32 KW VE ALTINDAKİ 100/60 mm STANDARTLARINA SAHİP TÜM HERMETİK YATAY BACALI KOMBİLERE UYGULANABİLEN, UYGULANDIĞI KOMBİLERDE TAM YANMA’YI SAĞLAYIP YANMA KALİTESİNİ ARTTIRAN VE BÖYLECE DOĞALGAZDAN ALINABİLECEK MAKSİMUM ISIL VERİMLE TASARRUF SAĞLAYAN BİR TASARIM ÜRÜNÜDÜR.
 
YANMA VERİMİNİ NASIL ARTTIRIYOR?
KULLANMAKTA OLDUĞUMUZ HERMETİK KOMBİ BACALARININ UÇ YAPISI EGZOZ VE HAVA GİRİŞ BÖLGELERİNİN ARD ARDA, BİTİŞİK BULUNDUĞU BİR YAPIDADIR. BU DURUM BİRÇOK KEZ YANMA HAVASI İÇERİSİNE EGZOZ GAZI KARIŞIMINA NEDEN OLMAKTA VE BUNUN SONUCUNDA DA KOMBİNİZDE KÖTÜ YANMANIN BAŞLAMASINA SEBEBİYET VERMEKTEDİR. BÖYLE BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALAN KOMBİNİZ İSE EVİNİZİN ISITMASINDA GEREKLİ KALORİFİK ISI DEĞERİNE ULAŞMAK İÇİN DAHA ÇOK DOĞALGAZ TÜKETMEKTE VE BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN KOMBİNİZ BİR YANDAN DAHA FAZLA DOĞALGAZ TÜKETİRKEN DİĞER YANDAN DA KİRLENMEYE MARUZ KALMAKTADIR. KOMBİ EŞANJÖR VEYA EŞANJÖRLERİNİN ISI TRANSFER ALAN MERKEZLERİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE BU OLAY YANMA REAKSİYONU SONUCU MEYDANA GELEN ISIDAN FAYDALANIMI FEVKALADE AZALTACAKTIR. İŞTE BU NOKTADA KOMTAS; EGZOZ VE HAVA ALIŞ BÖLGELERİNİ AŞAĞI VE YUKARI YÖNDE BİRBİRİNDEN AYIRDIĞINDAN BAHSİ GEÇEN BU OLAYLAR DÖNGÜSÜ TAMAMEN BERTARAF EDİLMİŞ OLACAK, KOMBİNİZE SADECE TAM YANMA’YI SAĞLAMAK KALACAKTIR. BU VESİLEYLE KOMTAS KOMBİNİZİ SAĞLIKLI ÇALIŞIR HALE GETİRİKEN ÖMRÜNÜ DE UZATACAK VE ISI TRANSFER MERKEZİ OLAN EŞANJÖRLERİNİN HERDAİM TEMİZ KALMASINI SAĞLAYACAKTIR.
 
GETİRDİĞİ FAYDALAR NELERDİR?
- TAM YANMA’YI SAĞLAYIP KOMBİ ISIL VERİMİNİ YÜKSELTİR.
- ISIL VERİMİ YÜKSELEN KOMBİDEKİ DOĞALGAZ TÜKETİMİNİ DÜŞÜRÜR.
- ATIK ISI FAYDALANIMINI ARTTIRIR VE BU VERİMİ SİSTEM VERİMİNE KAZANDIRIR.
- BAŞTA EŞANJÖRLER OLMAK ÜZERE KOMBİNİZE AİT PARÇALARIN TEMİZ KALMASINI SAĞLAR.
- KOMBİ BAKIM MASRAFLARINI DÜŞÜRÜR.
- VERİMSİZ ÇALIŞAN KOMBİLERİ VERİMLİ HALE GETİRİREREK DOĞALGAZ İSRAFINI ÖNLER.
- ISINMA KONFORUNDAN ÖDÜN VERMEDEN DOĞALGAZ FATURALARINI AZALTIR; HANE HALKINA EKONOMİK FAYDA GETİRİR.
*Yusuf Sonkurt
Paylaş