MMO kuruluş yıl dönümünü kutladı

797

 MMO kuruluş yıl dönümünde yönetici ve üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.  Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çanakkale İl Temsilciliği Başkanı Tolga Sakar, Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart’ın isteği üzerine toplantının gerçekleştiğini belirterek, düzenlenen etkinlik ile ilgili; “2017 senesinde yaptıklarımızı anlatmamız gerekmiyor. Zaten her şey ortada. Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart bu sene Başkanlığa tekrar aday olmayacağını iletti. Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, sonrasında da böyle bir organizasyon tertip edip hep beraber meslektaşlarımızla buluşmak istediler. Biz de böyle bir organizasyonu düzenledik. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 
“Yanlış yönetimin faturası halka kesiliyor”
İlk olarak kürsüye çıkarak ülke yönetiminin yapmış olduğu yanlışlarının faturasının sürekli olarak halka çıkartıldığını belirten Bursa Şube Başkanı Mart; “Ülkemiz önemli gelişmelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakıyor. Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını yaşadığımız bu dönemde ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşandı, yaşanıyor. Sorunlu bir ülkede yaşıyoruz ve sıkıntılar, sorunlar bitmiyor. Sosyal kültürel ekonomik ve siyasal birçok alanda içte ve dışta ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar karşısında aciz kalan siyasi iktidar, her geçen gün ülkemizi sonu belli olmaya bir karanlığa doğru sürüklüyor. Yakılmış, yıkılmış kentler, sokağa çıkma yasakları, patlayan bombalar, katliamlar, suikastlar vb. iç savaşı aratmayan gelişmeler ile bölgesel bir savaşın eşiğine sürüklenen güzel ülkemiz maalesef yaşanmaz bir hale getirildi” dedi.
 
“İşsizlik, yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılmaktadır”
Türkiye’nin OHAL ile birlikte bir kargaşanın içine sokulduğunu belirten Bursa Şube Başkanı Mart, “Tüm ülke olarak 15 Temmuz’da en karanlık günlerden birisini yaşadık. Hep birlikte bu karanlık darbe girişimin karşısında durduk. Demokrasiden yana tavır aldık. Ancak daha sonra ilan edilen OHAL ile peş peşe çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile ülkemiz darbe girişimini aratmayan bir kargaşa içine sokulmakta ülke sorunları giderek içinden çıkılmaz bir hale getirilmektedir. Bu süreçte sanayi ve tarımda çözülme ve tavsiye süreci hızlandırılmıştır. Ülke yönetiminin yanlışlarının faturası sürekli olarak halka çıkartılmaktadır. Çalışma yaşamında güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılmaktadır. Başta mühendislik alanları olmak üzere işsizlik sürekli artmaktadır. İşsizlik, yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılmaktadır. Ve her türü farklı düşünce bastırılmaktadır. Bu olumsuz koşullarda Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ve bağlı meslek odaları olarak bizler her ne kadar bilimi, tekniği ve mühendisliğin uygulama alanlarını ülkemizin gelişmesine ve kamu yararına sunmaya özen göstersek de yaşadığımız günler zor, yasak, baskı ve yok sayma üzerine maalesef böylesine karanlık bir tabloda gelişiyor. Rant uğruna kamu yararı yok ediliyor” dedi.
 
“Halk muhalefeti ile yüzümüzü sokağa çeviren bir mücadele anlayışımız var”
Bursa Şube Başkanı Mart; “masamızın bir ucunda bilimsel dergiler, kongreler, sempozyumlar ve makaleler varken masamızın diğer ucunda megafonlarımız pankartlarımız vardır” diyen Mart, sözlerini; “Bizler biliyoruz ki barışın ve demokrasinin olmadığı koşullarda bilimin ve teknolojinin geliştiği mühendislik hizmetlerinin kamusal bir sorumluluk ile sürdürüldüğü bir ortamın oluşturulması mümkün değildir. Tam da bu nedenle Türkiye’de biz mühendislerin ve onların bir yandan teknoloji, üniversiteler, eğitim, sanayi, AR-GE, innovasyon derken bir yandan da hak ve özgürlükler, eşitlik ve adalet deme sorumluluğumuz vardır. Bu yüzden masamızın bir ucunda bilimsel dergiler, kongreler, sempozyumlar ve makaleler varken masamızın diğer ucunda megafonlarımız pankartlarımız toplumsal yaşamda oluşturduğumuz bildirilerimiz halk muhalefetimiz ile yan yana yüzümüzü sokağa çeviren bir mücadele anlayışımız vardır. Dünyaya sadece kendi ideolojisi ve yandaş çevresinin gözüyle bakan siyasi iktidarın tüm ülke ve toplumumuzun olumsuz yönde etkilediği bu süreç bizim açımızdan aynı zamanda üreten, sanayileşen, kalkınan, demokratikleşen, insanca ve halkça yaşamın egemen olduğu bir Türkiye amacına yönelik gelişmeler için mücadele etmemiz gereken önemli bir süreçtir. Bu süreçte bizlere düşen birincil görev ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslek örgütümüze sonuna kadar sahip çıkmak ve savunmaktır. Makine Mühendisleri Odası geçmişte olduğu gibi 63’üncü yılında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış, Dünyada Barış anlayışıyla Ülkemizde, Orta Doğuda, Kuzey Afrika ve dünyada savaşa karşı barışı kin ve nefrete karşı halkların kardeşliğini bir arada özgür yaşamı savunmaya bağımsız Türkiye mücadelesine devam edecektir” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş