Miting hedefine ulaştı

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Laik ve Demokratik Türkiye için Eşit Yurttaşlık Mitingi’ni değerlendiren Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Metin Mutlu mitingin hedefine ulaştığını belirtti.

462
Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde Türkiye`nin dört tarafından gelen Alevi vatandaşlar Sıhhiye Meydanı`nda düzenlenen "Laik ve Demokratik Türkiye İçin Eşit Yurttaşlık Mitingi"nde buluşarak, "eşit yurttaşlık" talebinde bulundu. Alevi örgütlerinin "eşit yurttaşlık" talebiyle düzenlediği mitingde aleviler “Laik, demokratik Türkiye için eşit yurttaşlık istiyoruz" yazılı pankart açarak, yürüyüşe geçti. Alevilerin inanç özgürlüğünün talep edildiği mitingde, meclis`te kabul edilen Suriye tezkeresi protesto edildi. Oluşturulan kortejde, "Tezkere geri çekilsin, savaş değil halklara barış", "Savaşa hayır, Türkiye-Suriye kardeştir" pankartları açılırken, "Devletin Alevi’si olmayacağız", "Suriye Kerbela olmayacak" sloganları atıldı. Mitingde hükümeti eleştiren Aleviler; "Bugün padişahlık özentisi içerisinde olanlar, yarın tarih karşısında hesap verecektir. Alevi Çalıştayı dediniz, Kürt Açılımı dediniz. Alevilerin sorunlarını görmezden gelmeye devam ediyorsunuz, kardeş kanı akmaya, gençlerimiz ölmeye devam ediyor" dediler.
 
Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Metin Mutlu onbinlerce kişinin katıldığı ve meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği 7 Ekim tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen mitingin amacına ulaştığını kaydederek, sonuçta eşit yurttaşlık hakları ve demokrasiye vurgu yapıldığını söyledi. Yeni anayasal süreçte sık sık hükümete ve yasa koyuculara eşitsiz durumu anlatmak adına bu mitinglerin yapıldığını ifade ederek mitingin Çanakkale ve Türkiye açısından hedefine ulaştığını, dernek olarak daima seslerini duyurduklarını, ama hükümetin ne derece dikkate alacağının önemli olduğunu belirtti.
Paylaş