Minik Okçular’dan madalya şov

Okçuluk Federasyonu’nun 2012 faaliyet programında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Isparta`da gerçekleştirildi. Yarışmalara Çanakkale’yi temsilen Gelibolu’dan 16 sporcu ile katılan Okçular büyük bir başarıya imza attı...

873
 
 
Yarışmalarda Yıldız Bayanlar kategorisinde yarışan Mine Artıran ilk gün yapılan atışlarda 2. sırada yer almasına rağmen, daha sonraki eleme atışlarında rakiplerini birer birer yenerek finale çıktı. Final atışlarında da çok rahat bir maç çıkaran Mine Artıran Mersin Bölgesinden Asena Soy`u yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
 
2. altın madalya 13-14 yaş grubunda yarışan Kerem Ata`dan geldi. Çok küçük yaşlarda Okçuluğa başlayan Kerem Ata daha önce katıldığı müsabakalarda madalyayı çok küçük puan farklarıyla kaçırmıştı. Bu yarışmaya iyi hazırlanan Kerem Ata  sıralama atışlarını 544 puanla birinci sırada bitirdi.  Finalde İstanbul Bölgesi’nden Bahadır Can ile karşılaşan Kerem Ata maçı kazanarak madalyanın rengini altın yaptı.
 
Müsabakalarda 9-10 yaş grubunda yarışan Ulaş Berkim Tümer organizasyonun en çok dikkat çeken  ismi oldu. İlk defa katıldığı yarışmalarda sıralama atışlarını  en yakın rakibine 33 puan fark atarak 1. sırada tamamlayan başarılı sporcu eleme atışlarında da  çok rahat maçlar çıkardı. Finalde yarıştığı Ankara Bölgesi sporcusu Ayber Esen`i yenip, Çanakkale’ye 3. altın madalyayı kazandırdı.  Bu minik sporcunun gösterdiği üstün başarı Okçuluk Federasyonu otoritelerinin de dikkatini çekti.
 
Yarışmalarda Çanakkale’ye tek bronz madalyayı geçen yılların altın madalyalı sporcusu Didar Özinal getirdi. Sıralama atışlarında bocalayıp, istediği puanları atamayan Didar Özinal sıralama atışlarını 529 puanla 4. sırada bitirmesine rağmen, eleme atışları sonunda Bronz madalya maçına kadar yükseldi. Bu aşamada yaptığı maçı da kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.
 
Son gün yapılan takım yarışmalarında da İsmail Buğra Özdemir, Kerem Ata ve Yahya Helvacıoğlu`ndan oluşan Gelibolu Yarımadaspor Kulübü Takımı birinci sırada yer alarak Çanakkale’ye bir altın madalyanın daha gelmesini gerçekleştirdi.
 
Yarışmalardan sonra görüşlerini aldığımız  Gelibolu’da görevli Milli Takım Antrenörü Emre Özdemir şöyle konuştu “Son 4 yılda gerek Federasyonumuz gerek Gelibolu Okçuluğu olarak minik sporcular üzerinde çok programlı bir çalışma uygulamaktayız. Yaptığımız düzenli ve devamlı çalışmaların meyvelerini  topluyoruz. İlerleyen yıllarda Dünya Şampiyonaları’nda ve Olimpiyatlar’da yarışacak takımların içinde Gelibolu’dan da sporcularımızın olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz”
 
Olay Spor
Paylaş