Milli Eğitim tepkilerin odağı oldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün 2012–2013 Orta Öğretim Kurumları mezuniyet törenini LYS sınavı öncesinde düzenlemesi tepkilere yol açtı. Lisans Yerleştirme Sınavı`na katılacak olan öğrencilerin velileri, öğrencileri düşünmeden düzenlenen tören nedeniyle tepki gösterirken, sınav heyecanı içinde olan öğrencilerin ise törene katılmayacağı da öğrenildi.

1586
Lisans Yerleştirme Sınavı`na bir gün kala mezuniyet töreni gerçekleştirilecek olması kentte tartışmaları da beraberinde getirdi. Mezuniyet törenini organize eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü tepkilerin odağı olurken, öğrencilerin odaklanması gereken LYS`ye bir gün kala mezuniyet töreni gerçekleştirilmesi velilerden de tepki aldı. LYS`ye girecek olan öğrencilerin sınav öncesi dinlenip LYS`ye motive olması gerekirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin öğrencileri düşünmeden mezuniyet töreni düzenlemesini sendika olarak şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç ise; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LYS`ye bir gün kala mezuniyet töreni düzenliyor. Ancak bu çocuklar 15 Haziran tarihinde LYS`ye girecekler. Bu nasıl bir iştir? Nasıl bir planlamadır? Hiç mi öğrenciler düşünülmüyor” dedi.
 
“Müdür öğrencilerin başarısını düşünmüyor”
Bir planlama yapılırken öğrencilerin başarısı ile geleceği düşünülerek hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Koç; “Eğitim ve bilim süreci özellikle bir planlama sürecidir. Planlamada da temelde öğrencilerin başarısı ve geleceği düşünülmesi gerekiyor. Ama Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LYS öncesi böyle bir mezuniyet töreninin düzenlenmesi aslında bilimsel verilerden hareketle ve öğrenci lehine bir planlama yapılmadığını görüyoruz. Bu mezuniyet töreni LYS`den sonra düzenlenebilirdi. O zaman hiç böyle bir sorun olmazdı. Bu nedenle Eğitim-Sen olarak İl Milli Eğitim Müdürünün, öğrencinin başarısını ve LYS`yi düşünmediğini düşünüyoruz” dedi.
 
“Öncelikli olan öğrencilerimizdir”
Koç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü birbirini tamamlayan uygulamalar yapmaya başladı. Greve katılan öğretmenlere çifte standart uygulama ve Merkez İlköğretim Okulu`nu Milli Eğitim binası olarak ayrılmaya çalışılması bu uyggulamalardan bazılarıdır. Milli eğitim Müdürlüğü`nün sınav öncesinde mezuniyet töreni düzenlemesinin çok akılcı bir planlamayla bunu gerçekleştirmediğini düşünüyoruz. Dilerim bir an önce bu hatalardan vazgeçerler. Çünkü öncelikli olan öğrencilerdir. Milli Eğitimin gösteri yapması değildir diye düşünüyoruz.”
 
Veliler de tepkili
Çocuklarının LYS`ye odaklanması gerekirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün mezuniyet törenini sınava bir gün kala gerçekleştirecek olmasına tepki gösteren öğrenci velileri de mezuniyet töreninin, LYS`den sonra gerçekleştirlebileceği vurgusunu yaptı. 18 Mart Stadyumu`nda düzenlenecek olan 2012–2013 Orta Öğretim Kurumları mezuniyet törenine çocuklarını yollamayacaklarını belirten veliler, bilinçsizce bir şekilde töreni düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri nedeniyle çocuklarının mezuniyet coşkusundan da mahrum kalacağını ifade ettiler.
Paylaş