Milli Anayasa Forumuna çağrı

Cumhuriyet Kadınları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı ve Çanakkale Milli Anayasa Forumu Düzenleme Komitesi üyesi Gülseren Apaydın, Dernek bürosunda basın açıklaması yaptı.

319
Çanakkale’de 24 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 14.00’da Mehmet Akif ERSOY Tiyatro salonunda düzenlenecek Milli Anayasa forumuna Çanakkalelileri davet eden Apaydın;”Vatan ve Devrim için Atatürk’te birleştik” dedi. Milli Anayasa Forumu konusunda bilgilendirme yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı ve Çanakkale Milli Anayasa Forumu Düzenleme Komitesi üyesi Gülseren Apaydın şunları kaydetti: ”Son Anayasa değişikliği ile HSYK’nın yapısını değiştiren AKP hükümeti Yargı’yı siyasallaştırdı. Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla Ülkenin Yurtseverlerini, Parti Genel Başkanlarını, Milletvekillerini, Gazetecilerini, Rektörlerini, Generallerini ve kahramanlarını Silivri ve Hasdal esir kamplarına doldurdu. Bu Yurtseverler halen neden yargılandıklarını bile bilmemektedirler. Tevhidi Tedrisat (Eğitimin birliği) yasası, 4x4x4 denen ucube bir yasayla kaldırıldı. “Bütünşehir” yasası ile Eyalet sisteminin önü açıldı, Başkanlık sistemi ile ilgili yasa Meclis’e getirildi. Komşularla sıfır sorun politikasından bahseden hükümet, ABD’nin politikalarını uygulama adına bütün komşularımızla ülkemizi savaşın eşiğine getirdi ve bölgede yalnızlaştırdı. Son zamanlarda basından öğrendiğimize göre, Türkiye Büyük Millet Meclisinde “Türk Milleti” tanımının Anayasa’dan çıkartılması ve Milletvekili yemininden “Büyük Türk Milleti” kavramının çıkartılması tartışılmaktadır.
 
Vatan ve Devrim için Atatürk’te Birleştik.
Bizler, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri olarak; Milli Mücadele’ye katılarak düşmanla hem cephede hem de cephe gerisinde mücadele eden ve birçoğu şehit olmuş Türk kadını Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Halide Ediplerin ve Şerife Bacıların torunlarıyız. AKP iktidarı süresince kadın, toplumun her alanında ezilmekte ve yok sayılmaktadır. Bizim bunu kabul etmemiz düşünülemez. Vatan ve Devrim için Atatürk’te Birleştik diyerek Çanakkale Milli Anayasa Forumu Düzenleme Komitesinde görev aldık. Farklı siyasetler ve görüşlerde olan Milli Anayasa Forumu üyeleri olarak bizler Türkiye’de yeniden Kuvayı Milliye’yi yaratmak istiyoruz. AKP’nin topluma dayattığı bölücü ve gerici Anayasasına karşı Türkiye halkını birleştirme mücadelesi veren Milli Anayasa Forumu, Çanakkale’de 24 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 14.00’da Mehmet Akif ERSOY Tiyatro salonunda bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıyı USMER İstanbul Başkanı Haluk Dural yönetecek ve konuşmacı olarak ise CHP Tunceli Milletvekili Kamer GENÇ, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet CENGİZ, E. Tuğamiral Türker ERTÜRK ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker YÜCEL katılacaktır. Bizler; Atatürk’te birleştik, bütün Çanakkalelileri bu birlikteliğe çağırıyoruz.”
Paylaş